Teatrul Puck a lansat încă două povești în format audio

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Adina Ungur2Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca a lansat de curând proiectul „AudioPuck, poveștile copilăriei”, care face obiectul unui parteneriat, în premieră, cu Ministerul Educației și Cercetării. Astăzi au fost postate încă două povești din această serie.

Cei mici și cei mari pot asculta gratuit de astăzi pe pagina AudioPuck de pe site-ul www.teatrulpuck.ro încă două basme.

Unul dintre acestea e ”Jack și vrejul de fasole”, de Joseph Jacobs, în lectura actriței Adina Ungur. Înregistrarea poate fi ascultată aici:

http://teatrulpuck.ro/…/2…/04/2_jack-si-vrejul-de-fasole.mp3

Ilustrația muzicală este asigurată de Attila Nagy.

De asemenea, tot marți, 5 mai, a fost postată în format audio povestea „Doja, a cigány tündér”/„Doia, prințesa țiganilor”, în interpretarea lui György László. Ilustrația muzicală este realizată de Cebrát Szilárd.

Înregistrarea poate fi ascultată aici:

http://teatrulpuck.ro/wp-content/uploads/2020/05/2.-Doja-a-cig%C3%A1nyt%C3%BAnd%C3%A9r-cig%C3%A1ny-m.-felolvas-Gy%C3%B6rgy-L%C3%A1szl%C3%B3.wav

Gyorgy LaszloProiectul „AudioPuck – Poveștile copilăriei” (în română)/ „AudioPuck – Basmele popoarelor (Népek meséi)” (în limba maghiară) își propune sprijinirea cadrelor didactice și a părinților în procesul de învățare al copiilor, prin realizarea unei platforme – suport pentru activitatea didactică.

AudioPuck a fost conceput în contextul închiderii unităților de învățământ în perioada stării de urgență. Pagina (http://teatrulpuck.ro/audiopuck-2/) cuprinde o serie de înregistrări audio în limbile română și maghiară a unora dintre cele mai importante texte din programele școlare (preșcolari, ciclul primar), în lectura actorilor Teatrului de Păpuși Puck. Proiectul susține programa școlară a claselor I-IV, la limba și literatura română și maghiară, cu instrumente de educație nonformală.

A fost încheiat, în premieră națională, un protocol de colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării pentru punerea la dispoziţia tuturor instituțiilor publice de învățământ a aproximativ 50 de înregistrări cu povești din programa școlară, cu titlu gratuit.

Proiectul face parte din campania „#ÎmiPASĂ #ȘcoaladeAcasă”, derulată de Ministerul Educației și Cercetării.

Protocolul va continua în aceleași condiții și în anul școlar 2020 – 2021.

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj