Teatrul de Păpuşi Puck a lansat astăzi proiectul „Puck şi prietenii săi”. Un proiect amplu cu multe surprize pentru copii.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

puck 2Teatrul de Păpuşi Puck a lansat astăzi, proiectul „Puck şi prietenii săi”. În sprijinul proiectului se vor implica şi alte instituţii publice, dar acesta va aduce multe suprize pentru copii. Conducerea teatrului a adus în atenţia publicului şi câteva dintre planurile pentru anul ce vine.

Concret, acest proiect este organizat de către Teatrul de Păpuşi Puck, Asocia Culturală – Germană ESUA şi Nord Vision (agenţie de publicitate din Bucureşti) în parteneriat cu Consiliul Judeţean Cluj, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Opera Naţională Română Cluj-Napoca, Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” şi Inspectoriatul Şcolar Judeţean Cluj.

La conferinţa de lansare a proiectului au fot prezenţi reprezentanţii tuturor părţilor, care şi-au arătat disponibilitatea de a se implica.

Conferinţa a debutat cu o scurtă prezentare a Caravanei Puck, unde copiii din 4 comune au avut ocazia să vadă piese de teatru gratuit, chiar în comunele lor. Peste 700 de copii au participat la Caravana Puck.


Spectacole Muzicale

Ada Caraba, reprezentant al Operei Naţionale Române a spus:

„Încercăm să ajungem pe anumite nişe pe care pentru o anumită perioadă au fost uşor ignorate mai ales în ceea ce priveşte segmentul acesta al tinerilor, al adolescenţilor şi în primul rând al copiilor. Încercăm să ne apropiem cât mai mult de ei astfel încât să îi educăm încă de mici pentru a le cultiva gustul pentru muzica cultă. Am decis să ne unim forţele şi să facem acest proiect comun în care vom implica artişti din ambele instituţii pentru a oferii copiilor un spectacol ce promovează totodată şi cultura naţională.”

Proiectul, estimat la un buget de aproximativ 600.000 RON, se adresează școlarilor și preșcolarilor din Cluj-Napoca și satele din Cluj, cu scopul de a-i pune pe aceștia în contact într-un mod cât mai interactiv cu teatrul, opera, literatura, artele vizuale și obiceiurile cultural-istorice specifice județului Cluj și nu numai.puck 1

Tabere şi Ateliere Tematice

„Cu siguranţă nu vom avea mereu timpul şi spaţiul necesar şi atunci ne-am asociat cu un ONG care are 12 proiecte europene desfăşurate ceea ce înseamnă o garanţie pentru o colaborare cât mai fructoasă”, a spus Emanuel Petran- managerul Teatrului de Păpuși „Puck”

Concret, această colaborare va consta în găsirea de sponsori, de altfel, există deja câţiva potenţiali sponsori.

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” vine cu multe cărţi gratuit în faţa copiilor şi va găzdui spectacole oferite de către Teatrul Puck.

Biblioteca judeţeană şi-a dorit prin toate proiectele pe care le organizează şi în care este partener să aducă publicul alături de carte, alături de lectură. Ca urmare, dorim să ne implicăm şi în acest proiect oferind copiilor cărţi în mod gratuit aducându-i în spaţiul bibliotecii, să viziteze spaţiul dedicate lor şi să găzduim, evident spectacole gratuite oferite de către Teatrul Puck, a spus Floarea Moșoiu– reprezentant Biblioteca Județeană  „Octavian Goga”.

Consiliul Judeţean şi-a adus aportul în acest proiect oferind suma de 120.000 lei.  Nu în ultimul rând în acest proiect se vor implica şi Muzeul Etnografic al Transilvaniei şi Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituţii de cultură ce vor găzdui de asemenea, evenimente realizate de Teatrul Puck.

Planuri măreţe pentru noul an la Teatrul de Păpuşi Puck. 

puckDirectorul Teatrului de Păpuşi Puck a prezentat câteva dintre proiectele pe care doreşte să le implementeze, o parte din ele pentru anul viitor. Printre acestea se numără: continuarea Caravanei Puck pentru a duce teatrul de păpuşi cât mai des şi mai aproape de copiii in zona rurală, un concurs judeţean de teatru pentru liceeni, un spectacol de teatru pentru copii cu tulburări din spectrul autist, un spectacol muzical educativ pentru copii, o revistă Puck (variantă online şi offline) chiar şi o emisiune pentru copii unde gazda va fi chiar personajul Puck, un festival internaţional de teatru de păpuşi şi marionete Puck şi nu în ultimul rând continuarea proiectului poveşti în parc.

Emanuel Petran a mai spus că are în plan schimbarea imaginii (mascotei) teatrului, astfel că va avea loc şi un concurs în care copiilor le vor fi prezentate câteva posibile noi mascote, iar aceşti vor vota. Până în 12 octombrie îl vor alege pe noul Puck, cel care va apărea în emisiunile TV.

Astfel, Teatrul de Păpuşi Puck vine în faţa micuţilor şi nu numai, cu un proiect amplu, plin de surprize de care vor beneficia poate peste 50.000 de persoane (copii, părinţi, bunici, educatori).

 

 

 

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj