Teatru de Păpuși: a început stagiunea 2021-2022 la „Teatrul Puck”. Care sunt primele spectacole în sală?
După debutul stagiunii o ediție de succes a festivalului WonderPuck, noua stagiune continuă cu primele spectacole la sediul Teatrului „Puck”:
„Aventurile lui Paprikajancsi”/„Paprikajancsi kalandjai” și
„Vasilache și Marioara în jurul lumii”.
Teatru de Păpuși: nouă stagiune la „Teatrul Puck”.
Cei mici sunt așteptați în sala instituției clujene (str. I. C. Brătianu, nr. 23) sâmbătă, 18 septembrie, de la ora 11, la spectacolul „Aventurile lui Paprikajancsi”/„Paprikajancsi kalandjai”.
Este un spectacol inspirat din povești tradiționale maghiare. Dramatizarea este semnată de Demeter Ferencz, iar regia de Vadas László.
Eroul Paprikajancsi e faimos pentru curajul, îndemânarea și istețimea lui, avantaje cu care ajunge să îl învingă chiar și pe Diavol.
E un personaj foarte popular, asemenea lui Vitéz László, iar în acest spectacol are de-a face cu provocări nemaiauzite.
Este prin excelență un spectacol de bâlci, cu aventură și umor. Cei doi actori din distribuție (György László și Giriti Réka) interpretează peste 10 roluri.
Păpușile au fost realizate de György László și Szabó Tünde. Va fi prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.
Spectacol cu întâlniri fantastice și obiecte vrăjite.
De asemenea, duminică, 19 septembrie, de la ora 12.30, pe aceeași scenă, va fi prezentat spectacolul „Vasilache și Marioara în jurul lumii”.
Scenariul, regia și ilustrația muzicală semnate de Ionuț Constantinescu.
Ionuț Constantinescu regândește și adaptează povestea lui Vasilache și a Marioarei din teatrul de bâlci tradițional.
Trece într-un context nou, cu personaje noi, cu întâlniri fantastice și obiecte vrăjite.
De data aceasta, protagoniștii devin exploratori, iar în drumul lor se întâlnesc cu Dumnezeu, Dracul, Moartea, Elvis Presley și alte personaje care animă savuros situațiile.
În distribuție: Ramona Atănăsoaie, Ion Iurcu și Robert Trifan. Scenografia este semnată de Andra Ștefan, light designul de Călin Negrea, ilustrația muzicală de Nagy Attila, iar regia tehnică de Mihai Pamfiloiu.
Sculptura este realizată de Florin Marin, iar pictura de Elena Ilaș. Vârsta minimă recomandată este de cinci ani.
Biletele se achiziționează de la casieria din foaierul teatrului, înainte de intrarea la spectacole.
Cum se fac rezervările pentru spectacole.
Întrucât locurile reglementate în contextul pandemiei sunt limitate, iar interesul publicului este foarte mare, accesul la Teatrul „Puck” se face doar pe baza unor rezervări prealabile.
Telefonic, rezervările pentru spectacolele din weekend se fac de luni până vineri, în
intervalul orar 8-15, la următoarele numere de telefon:
0731837691 – Lucian Boldor (impresar secția română) și
0731837693 – Jakabfi Agnes (impresar secția maghiară).
Rezervările pentru spectacolele Teatrului „Puck” se pot face și online, accesând linkul următor: http://puckpuppettheatre.eventbrite.com.
Cum se achiziționează biletele.
Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediul Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca în zilele de sâmbătă și duminică va costa 40 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru pensionari și 10 lei pentru preșcolari, elevi și studenți.
Biletul de intrare la spectacolele jucate la sediu de luni până vineri va costa 28 de lei (pentru adulți), 14 lei (pentru pensionari) și 7 lei (pentru preșcolari, elevi și studenți).
Abonamentul cuprinde șase intrări, la prețul de 60 de lei.
Biletele se achiziționează de la casieria din foaierul teatrului, înainte de intrarea la spectacole.
Reguli de acces.
Accesul publicului la spectacolele Teatrului „Puck” se va face cu respectarea normelor în vigoare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.
Astfel, spectatorii sunt rugați să respecte toate condițiile impuse de starea de alertă și să poarte mască de protecție.
De asemenea, este recomandat să ajungă mai devreme cu aproximativ 30 de minute, pentru achiziționarea biletelor și pentru efectuarea triajului epidemiologic, pe baza verificării temperaturii.
Persoanele care nu acceptă să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în
locație.
De asemenea, va fi interzisă intrarea persoanelor care manifestă febră sau probleme respiratorii.
Spectatorii își vor dezinfecta mâinile la intrare.
Consumul de
alimente și băuturi în locație este interzis.
Numărul maxim de persoane admise la evenimentele din weekend este de 50.
Pe lângă acestea, artiștii de la Teatru de Păpuși vor mai susține două spectacole („Tornyocska”/„Turnulețul” – în limba maghiară și „Croitorașul cel isteț” – în limba română), în localitatea Cecălaca (județul Mureș), duminică, 19 septembrie, de la orele 16, respectiv 17.30.
Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”.
Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj.
Palmaresul instituției cuprinde peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări.
Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii.
Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.
Citește mai multe din ”Divertisment”.