Studenți de la patru universități, la Festivalul Internațional „Puck”

AFIS_GENERAL_PUCKFEST_2019_10_02Cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional „Puck” va aduce în curând bla Cluj-Napoca, între altele, cea de-a doua ediție a proiectului „Întâlnirea studenților păpușari” .

Pe lângă spectacolele artiștilor și trupelor din programul festivalului, vor avea loc și reprezentații ale studenților de la patru universități. Este vorba de Facultatea de Teatru și Film din cadrul UBB, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografica (UNATC) I. L. Caragiale din București,
Universitatea de Artă Teatrală și Film din Budapesta (Ungaria) și Universitatea de Arte din Târgu Mureș.

Cea de-a doua ediție a proiectului „Întâlnirea studenților păpușari” este realizată în colaborare cu Primăria Cluj-Napoca. De asemenea, proiectul le mai oferă studenților participanți șansa de a lua parte la atelierul „Stop motion in Puppetry” susținut de artista canadiană Magali Chouinard, precum și workshopul de Commedia dell’ arte susținut de artistul italian Gaspare Nasuto.  Ambele sunt cu intrare gratuită.

Un alt eveniment organizat pentru tineri este „Poethree”, programat pentru joi, 17 octombrie, de la ora 21, la Teatrul de Păpuși „Puck”. Este un concept relativ nou, foarte în vogă în rândul tinerilor din întreaga lume, cu multe momente interactive de poezie și muzică, organizat în cadrul festivalului de Poethree Collective din Cluj-Napoca.

Studenții participanți iau parte la festival pe întreaga perioadă a festivalului.

Festivalul Internațional „Puck” 2019 va avea loc între 14 și 18 octombrie. Spectacolele vor fi prezentate pe scenele Casei de Cultură a Studenților, a Teatrului Național și Operei Naționale Române, Academiei Naționale de

Muzică ”Gheorghe Dima”, Universității „Babeș-Bolyai” (UBB), Universității Sapientia și Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca.

O altă noutate a ediției va fi „Întâlnirea artiștilor păpușari maghiari”, proiect care va reuni în cadrul festivalului 60 de artiști profesioniști din România și Ungaria, precum și 40 de studenți și cadre didactice din cele două țări. Între altele, se urmărește promovarea dialogului intercultural între companii teatrale profesioniste de limbă maghiară (din Budapesta, Debrecen, Târgu Mureș, Cluj- Napoca, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Oradea). Proiectul este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Relații Interetnice (DRI) din cadrul Guvernului României.

Festivalul Internațional „Puck” 2019 este organizat de Asociația „Prietenii lui Puck” cu sprijinul Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca, Primăriei Cluj- Napoca, UNITER și al DRI, precum și al asociației Puppet Media.

Articole Noi