Steluţa Cătăniciu: „Am fost şapte ani alături de PNL în cele mai grele bătălii politice împotriva PD-L”

Deputatul clujean Steluţa Cătăniciu a ales să explice pe pagina personală de Facebook de ce a părăsit Partidul Naţional Liberal.

„Am decis cu tristețe să demisionez din PNL. Prin această demisie nu fac decât să-mi întăresc pozicataniciuția împotriva fuziunii cu PD-L, poziție pe care de altfel mi-am exprimat-o prin vot la Congresul PNL din 28 iunie 2014. Din păcate, prin fuziunea cu PD-L, s-a renunțat complet la marea revoluție a bunului simț, proiect de care oricum PNL se rătăcise în ultima vreme. „Prin noi înșine” a devenit acum „verde înrourat” și, în scurt timp, se va renunța și la semnificația celor 139 de ani de istorie liberală, greu de purtat în spate dacă nu împartășești aceste valori. În februarie 2008 am intrat în PNL, crezând cu sinceritate în ceea ce părea o alternativă. Nu mi-am închipuit atunci că principiile pot fi negociate. Șapte ani am fost alături de acest partid, în cele mai grele bătălii politice împotriva PD-L, la Cluj, punând mai presus de imaginea mea, imaginea partidului care a reprezentat un crez pentru mine”, a spus Stelu’a Cătăniciu.

Mai mult de atât, deputatul clujean a mai explicat şi de ce a ales să facă parte din partidul lui Tăriceanu. „Am demisionat din PNL dar aleg să ramân în continuare liberal, alături de valorile liberale pe care le prețuiesc, alături de cei care le respectă. Am ales Partidul Liberal Reformator pentru că eu cred cu tărie în proiectul de țară pe care acest partid îl propune : Călin Popescu Tăriceanu – un președinte liberal, pentru o Românie puternică în Europa !”.

Articole Noi