Startup Europe Summit va avea loc la Cluj în perioada 21-22 martie 2019

summitÎn perioada 21-22 martie 2019, municipiul nostru va găzdui Startup Europe Summit 2019- conferința Comisiei Europene privind Startup-urile tehnologice organizată în parteneriat cu Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale și Primăria municipiului Cluj-Napoca.

Acest summit dedicat startup-urilor are loc pentru prima dată în Romania și face parte din calendarul manifestărilor organizate în România în contextul președinției Consiliului Uniunii Europene.

Pentru două zile, Clujul devine capitala Startup-urilor din Europa. Tema ediţiei din acest an a
Startup Europe Summit este "Digital Single Market". Actori principali în antreprenoriat și inovație tehnologică din Europa Centrală și de Est își vor da întâlnire la Cluj-Napoca cu actori-cheie în ecosistemele de inovare din Europa de Vest.

Participanții la Summit vor putea afla ultimele noutăți direct de la liderii tehnologiei, dar și detalii despre oportunitățile de finanțare europene direct de la Bruxelles, inclusiv despre programele de susținere a startup-urilor (Startup Europe, Consiliul European pentru Inovare, Digital Innovation Hubs, EIT Digital). De asemenea, în cadrul summitului, participanții vor intra în legătură directă cu liderii instituțiilor internaționale de finanțare (Banca Mondială, BEI, Fondul European de Investiții, IFC și BERD) și vor putea descoperi modul în care administrația publică din întreaga regiune și din Europa îi poate ajuta, fie că se află în căutarea unei finanțări, a unui nou loc de muncă, a noului co- fondator sau a investiției potrivite.

Printre speakerii la eveniment se numără:
 Mariya Gabriel – comisar european pentru economie și societate digitală
 Simon Schaefer – Fondator & CEO, Factory
 Jeff Burton – Co-fondator, Electronic Arts
 Marius Ghenea – Director de investiții, 3TS Capital Partners
 Bindi Karia – Fondator, Bindi Ventures
 Robin Wauters – Fondator, Tech.eu
 Nicolas Brien – Director General, France Digitale
 Miguel Arias – Director Global pentru Antreprenoriat, Telefonica

 Alberto Onetti – Președinte, Mind The Bridge Foundation
 Eliza Kruczkowska – Chief innovation officer, Polish Development Fund
 Kat Borlongan – Director, La French Tech
 Francisco Velázquez de Cuéllar – Președinte, Axon Partners Group
 Martin Villig – Co-fondator, Taxify
 Nils Beers – Director, StartupDelta

Detalii despre agenda Startup Europe Summit 2019 se găsesc pe site-ul evenimentului: https://ec.europa.eu/digital-single-market/events/cf/startup-europe-summit- 2019/programme.cfm?id=445

Articole Noi