Stadiul proiectului de extindere a TETAROM I, analizat la faţa locului de preşedintele CJC

lucrari tetarom 1Miercuri, 21 octombrie 2015, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Mihai Seplecan, s-a deplasat pe şantierul organizat în vederea extinderii parcului industrial TETAROM I. Obiectivul vizitei l-a reprezentat analizarea la faţa locului, împreună cu reprezentanţii societăţii constructoare, cu echipa de implementare şi cu conducerea Direcţiei de Dezvoltare şi Investiţii a Consiliului Judeţean a stadiului de implementare a proiectului cu finanţare europeană Dezvoltare Parc Industrial Tetarom I – Edificare clădiri, extindere şi modernizare infrastructură.

Vizita preşedintelui Consiliului Judeţean reprezintă o primă etapă dintr-un program mult mai complex pe care l-a demarat cu acest prilej şi care vizează deplasarea la sediul tuturor celor 41 de entităţi care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj. „Aşa după cum am mai declarat, sunt un om de acţiune şi nu unul care să se limiteze la activitatea de birou. Tocmai pentru că mă interesează cu adevărat bunul mers al tuturor instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean şi desfăşurarea în condiţii optime atât a activităţii acestora cât şi a proiectelor prioritare ale judeţului, în perioada imediat următoare mă voi deplasa la toate aceste entităţi pentru a lua pulsul şi pentru a discuta cât mai concret posibil stadiul proiectelor, nevoile cu care aceste instituţii se confruntă, propunerile pe care le au pentru îmbunătăţirea activităţii precum şi modul în care îi putem ajuta. În acest fel, managerii şi angajaţii instituţiilor subordonate vor avea şansa să mi se adreseze direct, putând astfel să identificăm împreună cele mai bune soluţii menite să vină în sprijinul lor şi al celor pe care îi deservesc, cetăţenii judeţului Cluj” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Mihai Seplecan.

În ceea ce priveşte proiectul „Dezvoltare Parc Industrial Tetarom I – Edificare clădiri, lucrari tetarom 4extindere şi modernizare infrastructură”, vizita la faţa locului a preşedintelui Consiliului Judeţean a urmărit în principal verificarea stadiului lucrărilor în contextul în care perioada de implementare a acestuia se apropie de sfârşit, termenul final fiind data de 26 decembrie 2015. „M-am bucurat să constat că lucrările se derulează într-un ritm alert şi că executantul a mobilizat pe şantier un număr mare de muncitori şi de utilaje. Totodată, am fost informat că nu există probleme majore în ceea ce priveşte execuţia, stadiul lucrărilor a depăşit procentul de 71% iar dacă perioada următoare nu va fi excesiv de ploioasă lucrările vor evolua într-un ritm extrem de rapid. Nu întâmplător am ales ca acesta să fie primul proiect analizat la faţa locului, întrucât îmi propun să urmăresc îndeaproape lucrările şi să le impulsionez dacă se poate, astfel încât să putem folosi într-o manieră optimă fondurile europene pe care le avem la dispoziţie în cadrul proiectului” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Mihai Seplecan.

lucrari tetarom 3Lucrările de modernizare şi extindere cu 16,8 hectare a Parcului Industrial TETAROM I sunt realizate de Asocierea formată din S.C ACI SA Cluj, S.C Nord Conforest SA şi S.C Electromontaj SA, valoarea contractului fiind de 42.131.559 lei fără TVA din care finanţarea nerambursabilă asigurată prin Fondul European de Dezvoltare Regional este de 50%.

Obiectivul general al proiectului îl constituie creşterea calităţii vieţii şi crearea de noi locuri de muncă prin dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor în zona metropolitană Cluj-Napoca. Astfel, tinerilor absolvenţi ai universităţilor clujene li se oferă tot mai multe şanse pe piaţa muncii, prin absorbirea lor de către firmele noilor investitori.

lucrari tetarom 2Prin dezvoltarea şi extinderea parcului industrial Tetarom I, Consiliul Judeţean Cluj îşi propune extinderea activităţii în domeniul serviciilor suport de sprijinire a afacerilor, care să vină în sprijinul atât al dezvoltării activităţii economice a IMM-urilor autohtone, cât şi cu potenţial de atragere de investiţii străine, care să folosească resursa materială şi umană din regiune. În acest moment, Parcul Industrial TETAROM I se întinde pe o suprafaţă de 320.000 mp, cu un grad de ocupare de 100%, aici fiind create peste 2000 de locuri de muncă. În incinta Parcului Industrial există o hală multifuncţională care cuprinde 1700 mp spaţii de birouri şi 3.200 mp de spaţii de producţie, un incubator de afaceri cu peste 1100 mp spaţii de birouri şi un Centru de afaceri. În prezent, în Tetarom I îşi desfăşoară activitatea companii precum EnergoBit, Banca Transilvania, RCC Consult, EGH Import Export, Agressione Expres Impex, Siemens sau CBC Development Design, valoarea totală a investiţiilor acestora cifrându-se la peste 60 de milioane de euro.

Articole Noi