Spitale Regionale la Cluj și Craiova. Ce împrumuturi urmează a fi făcute?

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Spitale Regionale la Cluj și Craiova: Guvernul a aprobat memorandumul privind acordul de contractare a două împrumuturi.

Spitale regionale la Cluj și Craiova: împrumuturi în vederea construirii.

Ședința de Guvern a avut loc în 27 mai 2021 iar împrumuturile în valoare de circa 480 milioane euro vor fi încheiate cu Banca Europeană de Investiții.

Memorandumul a fost înaintat Guvernului de ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare și ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Are în vedere construirea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj și a Spitalului Regional de Urgenţă Craiova.

Conform studiilor de fezabilitate, costul total al celor 3 spitale regionale (Iași, Cluj, Craiova) se ridică la cca. 1,64 miliarde euro.

Valoarea proiectului de investiții pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj este de 539,6 milioane euro. Din aceasta, 454 milioane euro costul net.

Pentru Spitalul Regional de Urgență Craiova, investițiile au o valoare totală de 602,74 milioane euro, costul net de 507 milioane euro.

Costurile operaționale aferente realizării acestor proiecte de investiții publice însumează o valoare netă de cca. 1,5 milioane de euro.

Nu sunt incluse în costul investiției aprobat prin hotărâre de guvern și/sau acoperite de fondurile europene nerambursabile.

Spitale regionale

”Asigurarea finanțării pentru sănătate și construirea de spitale au caracter prioritar pentru România. În calitate de ministru al Finanțelor, susțin cu tărie toate proiectele de investiții din sectorul sanitar.

Acestea care urmăresc dezvoltarea sistemului medical și îmbunătățirea serviciilor de sănătate publică.

Suntem pe deplin conștienți de nevoile pe care spitalele, personalul medical și pacienții le au.

Ne aflăm într-o etapă în care urmează să materializăm, obiectivele pe care România și le propune”, a subliniat ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare.

Implementarea și coordonarea proiectelor va fi asigurată de Ministerul Sănătății, pe o perioadă de aproximativ 7 ani. Data limită de tragere a sumelor împrumutului fiind aprilie 2028.

De asemenea, Ministerului Sănătății va urmări evoluția cadrului general a programării bugetare anuale.

Cele două împrumuturi, prevăzute în memorandumul adoptat, reprezintă continuarea demersurilor Guvernului pentru realizarea primelor trei spitale regionale (Iași, Cluj, Craiova).

Toate vor avea finanțare din fonduri europene nerambursabile, împrumuturi contractate de la Banca Europeană de Investiții și de la bugetul de stat.

Primul acord de finanțare, în valoare de 250 milioane euro, a fost semnat la 20 aprilie, de către Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor și Christian Kettel Thomsen, vicepreședinte al Băncii Europene de Investiții.

Contractarea împrumuturilor pentru Spitalele Regionale de la Cluj și Craiova urmează să se facă până la finele anului 2021.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj