„Spiridușul voinic” și „Hӓnsel și Gretel”, între spectacolele oferite în aceste zile de Teatrul „Puck” pe Facebook

Retro L’amour

Aduce în BTarena o adevărată sărbătoare a muzicii din anii ’80 și ’90, în zilele de 5 și 6 decembrie. Festivalul va reuni unele dintre cele mai iubite nume ale muzicii retro.

concert dr alban, cluj24h.ro, știri din cluj, retro lamour, bt arena, paula seling, bilete retro lamour, cluj24h

069_Prin ochii Micului Print - rep 20.11.2019 - NIC_2238Încă patru spectacole pline de magie, aventuri și învățăminte sunt oferite de Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca și în această săptămână gratuit, pe Facebook, în regim de transmisiune live. Fiecare din acestea poate fi urmărit timp de patru ore de la începerea transmisiunii.

Primele spectacole ale săptămânii au fost transmise luni, 20 aprilie (de la orele 10, pe pagina festivalului WonderPuck https://www.facebook.com/wonderpuckcluj/). Spectatori din toată România și chiar din alte țări au urmărit „Spiridușul voinic”, un spectacol despre curaj, responsabilitate și prietenie.

E un spectacol foarte colorat, impresionant din punct de vedere vizual, cu păpuși expresive și decoruri pline de culoare, cu licurici aurii care dansează, alcătuind o atmosferă magică.

„Tema spectacolului se concentrează pe ideea că poți să fii voinic, chiar dacă ești mic. Sunt sigură că cei mici se vor identifica cu spiridușul Cic, personajul principal, jucat de actorul-păpușar Iulian Lungu. El parcurge un drum inițiatic, de maturizare, în care înțelege ce înseamnă responsabilitatea, prietenia, curajul și perseverența în a-ți urma scopul și a avea încredere în tine. Mi se pare o temă inspirată atât pentru cei mici, care descoperă viața încă din copilărie, dar și pentru cei mari. Ne putem lovi în viață de multe obstacole, dar aflăm de aici că este important să mergem până la capăt și să nu ne lăsăm dezamăgiți, să nu ne abandonăm visele și proiectele și nici idealurile”, subliniază Andreea Bolovan, cea care semnează scenariul și regia spectacolului.

Distribuția este alcătuită din Ion Iurcu, Iulian Lungu și Andra Ștefan, iar Cosmin Cîrlea asigură figurația. Scenografia și pictura sunt semnate de Elena Ilaș, sculptura de Florin Marin, muzica de Kevin MacLeod, iar pregătirea muzicală de Robert Papp. De asemenea, Attila Nagy asigură sound design-ul, iar Călin Negrea se ocupă de light design.

Hansel si Gretel (6)Spectacolul se joacă în limba română. Vârsta minimă recomandată este de trei ani. Va fi prezentat pe pagina WonderPuck și sâmbătă, 25 aprilie, de la ora 18.

Tot luni a fost difuzat și spectacolul „Sziklahitű Szent László”/ „Legenda Sfântului Ladislau”, în regia, scenariul şi scenografia lui Szentirmai László.

Conform viziunii regizorului, Sfântul Ladislau a fost singurul rege din istoria maghiară care a reușit să păstreze ordinea în țară rămânând tot timpul integru.

”Noi, oamenii, putem fi extrem de răuvoitori și în viața de zi cu zi. E bine, așadar, că există un asemenea rege. Faptul că a fost sanctificat este important, deoarece maghiarimea – care a adoptat creștinismul la momentul oportun, într-o Europă aflată într-o permanentă schimbare și mișcare – a contribuit și ea cu sfinții ei, cu modele relevante pentru epoca respectivă. În prezent acest lucru ar fi mult mai dificil…”, precizează regizorul.

Asistent de regie este Tünde Kocsis, compozitor Áron Kötő, colaborator muzical Csilla Vincze Dalos, iar sound designul este semnat de Péter Venczel. Distribuție: Dorottya Balogh, Réka Giriti, Réka László, Ildikó Patka, Laura Pünkösti, Rozália Rekita, Szabolcs Domokos, László György, Attila Ákos Okos, Jenő Urmánczi.

Spectacolul se joacă în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de șapte ani. Va putea fi vizionat pe pagina WonderPuck și sâmbătă, 25 aprilie, de la ora 18.

De asemenea, miercuri, 22 aprilie, și duminică, 26 aprilie, de la orele 10, respectiv 18, va fi redat spectacolul „ Hänsel și Gretel”, după Frații Grimm, în regia Ibolyei Varga. Protagoniști ai poveștii sunt doi frați, o fetiță și un băiat, iar mesajul ei foarte înălțător este solidaritatea și iubirea de frate care poate să învingă și forțele malefice, reprezentate o dată de mama vitregă, iar în a doua parte a poveștii de vrăjitoare.

„Iubirea dintre frați este eternă, este protejată de o lume sacră. Ei reprezintă ordinea în lume, frații care se regăsesc și trec și peste încercări foarte grele cum este pericolul de moarte. Hänsel nu este fără Gretel, iar Gretel nu este fără Hänsel. Fiecare preia conducerea atunci când celălalt este în pericol”, precizează Varga Ibolya.

La fel ca în majoritatea poveștilor nordice, pădurea este un spațiu special, plin de mistere, plin de pericole.

„Această pădure întunecată, plină de spirite rele și demoni întotdeauna are și un luminiș, o insulă de speranță. Îmi doresc ca publicul, micii spectatori să simtă pe tot parcursul spectacolului că există ajutoare. Copiii, reprezentând inocența și bunătatea lumii, întotdeauna vor fi protejați”, adaugă regizoarea.

Scenariul spectacolului este semnat de Ovidiu Pecican, scenografia de Epaminonda Tiotiu, iar muzica a fost compusă de Péter Venczel. În distribuție: Frunzina Anghel, Ramona Antănăsoaie, Andreea Bolovan, Ionuț Constantinescu și Andra Ștefan.

Spectacolul este prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

Tot miercuri și duminică, de la 10 și 18, este programat spectacolul nonverbal „Prin ochii Micului Prinț”, inspirat din povestea lui Antoine de Saint-Exupéry , scenariul și regia fiind semnate de Vadas László.

„Adulții sunt înrobiți de convenții și prejudecăți sociale și de putere, dar de-a lungul poveștii găsesc o modalitate de a înfrunta propria transformare și de a se întoarce la joc, la puritate naturală și astfel, se întorc la starea copilăriei. Ca spectator, ne putem întreba, oare reușim uneori acest lucru?”

Spectacolul  ne poartă prin procesul regăsirii sinelui, a copilului  din noi, folosind instrumente vizuale, de mișcare și de muzică.

Distribuția este formată din Balogh Dorottya, Bondár Tibor, Domokos Szabolcs, Erdei Emese, Mostis Balázs, Urmánczi Jenő și Jakabfi Ivett-invitat special. Asistent de regie este Pünkösti Laura. Scenografia  este semnată de Albert Alpár, costumele de Borsos Viola, coregrafia de Jakab Melinda, iar muzica de Domokos Előd. De asemenea, video designul este realizat de Lepedus-Sisko Péter, Cebrat Szilárd este operator sunet, operator lumini este Portik Zoltán, mașiniști sunt Balog Ferencz, Domokos Előd, regia tehnică este semnată de Kovács Ferenc, iar ilustrația de Albert Alpár.

Spectacolul este nonverbal, durează aproximativ 45 de minute, iar vârsta minimă recomandată este de opt ani.

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.

Biroul de Marketing

Teatrul de Păpuși PUCK

www.teatrulpuck.ro

www.facebook.com/teatrulpuck

0264 595 992

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.

Articole Noi