Spectacol caritabil de Crăciun – ,,Care-i Fruntea?”. 24 de copii de la Centrul Educațional Cluj-Napoca vor fi ajutați să meargă la școală.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

care i frunteaOrganizaţia Studenţilor pentru Turismul Românesc vă invită să luaţi parte la ediţia aniversară cu numărul X a spectacolului caritabil de Crăciun „Care-i fruntea?”, evenimentul având loc în Aula Facultăţii de Ştiinţe Economice si Gestiunea Afacerilor în data de 14 decembrie începând cu ora 18:30.

Proiectul îşi propune să promoveze tradiţiile autentice româneşti din preajma sărbătorilor de iarnă, valorificând în acelaşi timp obiceiurile şi porturile populare.

Astfel, seara va fi petrecută în dulcele sunet al colindelor, în mirosul îmbietor al bucatelor tradiţionale, iar voia bună va fi adusă de jocurile originare din zonele etnografice ale României: Ardeal, Maramureş şi Moldova. Trei echipe formate din voluntarii entuziaşti ai OST-ului, repezentând cele trei regiuni, se vor întrece în a demonstra „Care-i fruntea?” ţării. Mai mult decât atât, ne dorim să aducem zâmbetul pe buze copiilor ce provin din familii defavorizate, care nu au posibilitatea de a merge la şcoală, toate acestea fiind posibile prin donaţii direct în urna situată la intrarea în sală, fie prin achiziţionarea de produse tradiţionale la masa de licitaţii. Anul acesta toate fondurile obţinute vor merge către Centrul Educaţional Cluj-Napoca, acesta funcţionând în cadrul fundaţiei „Salvaţi Copiii”.

Vă aşteptăm cu drag să petrecem împreună o seară plăcută într-o atmosferă caldă în stil autentic românesc, intrarea fiind liberă! „No,… viniţi?”

SCOP

Spectacolul de Crăciun ,,Care-i Fruntea?”, aflat la a zecea ediţie are ca scop promovarea şi conservarea tradiţiilor autentice româneşti din preajma sărbătorilor de iarnă. În acelaşi timp se doreşte motivarea comunităţii locale pentru a-şi păstra cu mândrie obiceiurile şi porturile populare.

Evenimentul se desfăşoară sub o formă inedită, urmărind să evidenţieze autenticitatea a trei zone etnografice din Romania, reprezentate de către volunatrii OST-ului. Totodată, spectacolul are o dimensiune caritabilă, urmărind utilizarea fondurilor obţinute prin donaţie pentru ajutorarea Centrului Educațional Cluj-Napoca, care se ocupă de copiii ce provin din familii defavorizate și are trei proiecte: prevenirea abandonului școlar, școală după școală și grădiniță estivală. Centrul ajută în momentul de față 24 de copii, elevi în clasele primare, care provin din mediul rural iar părinții lor nu au posibilitatea să îi mențină la școală. Centrul Educațional Cluj-Napoca funcționează în cadrul fundației „Salvați Copiii”.

Specificăm faptul că donaţiile pot fi realizate în două moduri: fie prin intermediul unei urne special amenajate la intrarea în sală, fie prin achiziţionarea de produse tradiţionale la masa de licitaţii.

PUBLIC ŢINTĂ

– Comunitatea locală

– Susţinători ai patrimoniului naţional

– Invitaţi din aria cultural-folclorică

– Cadre didactice din cadrul universităţilor clujene

– Studenţi (nivel licenţă + master) şi doctoranzi din cadrul universităţilor clujene

– Studenţi străini

– Alumni O.S.T.

PREZENTARE

Spectacolul de Crăciun ,,Care-i Fruntea?” se află deja la a zecea ediţie iar locaţia avută în vedere este sala Aula din cadrul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor. Evenimentul este programat a se desfăşura în data de 14 decembrie 2016, începând cu ora 18:30. Durata aproximativă a spectacolului este de două ore și jumătate, iar intrarea este liberă.

Astfel, echipe din diferite regiuni (Ardeal, Maramureș și Moldova) formate din studenți membri O.S.T., se vor întrece în a demonstra „Care-i Fruntea?” în tradiții și obiceiuri de Crăciun, spectacolul sfârșindu-se cu o licitație de produse tradiționale, iar banii fiind donați in scopuri caritabile (cazul este prezentat la cap. 1). Scopul principal al acestui concurs-spectacol, pe lângă strângerea de donații, este acela de promovare a zonelor etnografice ale României în rândul publicului țintă (menționat la cap. 2).

Mijloace de promovare utilizate:

– Afişe Spectacol de Crăciun: 20 buc

– Fluturaşi Spectacol de Crăciun : 1000 buc

– Spot radio şi spot video

– Site OST

– Reţele sociale online (Facebook)

– Mesaje pe grupurile studenţeşti

– Presa clujeană

***Menţiuni:

 Întreaga acţiune privind donaţiile şi organizarea licitaţiei de produse tradiţionale în scop caritabil sunt monitorizate constant şi continuu de către cenzorii OST – prin intermediul documentelor doveditoare de primire a donaţiilor, conform legii în vigoare.

 Spectacolul de Crăciun „Care-i Fruntea?” este realizat în colaborare cu Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii Babeş Bolyai – Cluj Napoca.

PARTICIPANŢI

 Membrii OST, împărţiţi pe grupe, reprezentând diferite zone ale României (Ardeal, Moldova şi Maramureș), care vor pregătii scenete, dansuri si colinde specifice zonei alese.

 

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj