Sistem mixt în spitalele subordonate Consiliului Județean.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Sistem mixt: spitalele subordonate Consiliului Județean se pregătesc pentru trecerea la sistemul mixt

Sistem mixt: alături de cazurile COVID-19, spitalele vor trata și pacienți non COVID

În contextul scăderii incidenței cazurilor de COVID-19 în județul Cluj, spitalele aflate în subordinea Consiliului Județean Cluj se pregătesc de revenirea la normalitate. În perioada următoare acestea vor funcționa într-un sistem mixt, care permite tratarea pacienților non COVID, nu doar a persoanelor infectate cu coronavirus.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Veștile sunt mai mult decât îmbucurătoare pentru pacienții clujeni, care vor putea fi tratați în mod corespunzător de echipele medicale ale spitalelor noastre.

Am solicitat managerilor unităților medicale pe care le avem în subordine să conceapă modalitățile optime de reorganizare a structurilor, astfel încât să asigure un maxim de siguranță și confort, precum și cele mai bune servicii atât pentru pacienții COVID-19, cât și pentru cei care nu sunt infectați cu acest virus.”

Astfel, Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” își va readuce în incinta unității medicii secției de Chirurgie Toracică, cei care în ultima perioadă și-au desfășurat activitatea și au efectuat operații în cadrul secției de Chirurgie nr. I a Spitalului Județean de Urgență.

Această revenire va aduce numeroase beneficii pacienților, care vor putea fi programați mai rapid pentru operații.

Totodată, urmează a fi efectuate mult mai multe operații, atât în cazul persoanelor care se confruntă cu cancer de plămâni cât și al celor ce suferă de alte afecțiuni.

Alte modificări vor consta în reducerea numărului de paturi dedicate COVID-19, restabilirea circuitelor și efectuarea triajului pacienților la parterul unității medicale.

Totodată, Spitalul de Recuperare își va modifica structura astfel încât să revină la activitatea specifică, urmând să rămână o structură redusă dedicată pacienților infectați cu coronavirus.

Totodată, va continua să funcționeze programul de recuperare medicală a persoanelor care au rămas cu diverse probleme de sănătate în urma infecției cu COVID-19.

În ceea ce privește Spitalul de Boli Infecțioase, în următoarele două săptămâni acesta va continua să trateze doar cazurile de COVID-19, urmând ca ulterior să fie analizată posibilitatea reorganizării structurii astfel încât să trateze și pacienții non COVID-19.

În continuare, fiecare spital va gestiona propriile cazuri de persoane infectate cu coronavirus, fără a se mai efectua transferul pacienților între instituțiile spitalicești de profil, cu excepția situațiilor medicale care impun acest lucru.

Detaliile suplimentare privind modul în care fiecare unitate sanitară din subordinea forului administrativ județean își va modifica structura vor fi stabilite în următoarele zile.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj