Simone Tempestini acumulează experiență importantă pe asfaltul din Germania

raliu 1Simone Tempestini și Dorin Pulpea au început prudent Raliul Germaniei, prima etapă pe asfalt din Campionatul Mondial în care concurează cu modelul Citroen DS3 R3. După primele șase speciale de vineri, Simone Tempestini ocupă poziția a opta în clasamentul Junior WRC.

Prima zi din Raliul Germaniei a fost una dificilă pentru Simone Tempestini și Dorin Pulpea. Echipajul Napoca Rally Academy a luat startul în premieră la o etapă pe asfalt din Campionatul Mondial și a abordat lucrurile mult mai prudent decât de obicei.

„Știam că etapa din Germania va fi una dificilă, cu probe înguste și foarte alunecoase. Am început raliul prudent și am încercat să mă acomodez cât mai bine cu această suprafață”, a spus Simone Tempestini, după primele trei probe ale raliului.

raliuLipsa de experiență pe asfalt cu mașina nu a fost singura problemă pentru juniorul NRA. Pe cele două probe lungi ale zilei, frânele s-au încălzit foarte tare și aproape au cedat.

„Am schimbat tipul plăcuțelor în parcul de service și am discutat cu inginerii de la Citroen cum pot să exploatez mai eficient frânele pe asfalt fără să le încălzesc atât de tare. Am învățat multe astăzi și sper că sâmbătă lucrurile vor merge mai bine”, a continuat Simone Tempestini.

După primele șase probe din Raliul Germaniei, Simone Tempestini și Dorin Pulpea se află pe poziția a opta în clasamentul Junior WRC. Sâmbătă, în ziua a doua, sunt programate 8 probe speciale, inclusiv două treceri pe celebra specială Panzerplatte.

„Sâmbătă este o zi foarte lungă și cel mai important pentru noi este să ajungem fără probleme în parcul de service, la final. Am nevoie de cât mai mulți kilometri pe asfalt cu această mașină pentru a putea merge în același ritm ca pe macadam”, a concluzionat juniorul Napoca Rally Academy.

 

Articole Noi