SIMFONIA VERDE- spectacol muzică electronică și muzică simfonică în premieră la Cluj-Napoca

simfonia verdeCâteva note muzicale se aliniază într-o consonanță perfectă prin care orchestra deschide un allegro… Basul începe să vibreze, arcușul mângâie vioara în pas de adagio… Beat-ul se intensifică și difuzoarele încep să danseze în carcase… Coardele alunecă ușor într-un tempo de menuet rapid, dansant… Frecvențelese joacă-n sintetizatoare… Partitura dictează un deznodământ vivace sub bagheta dirijorului… În boxe răsună ultima pulsatie de bas…

Rezultatul? O explozie electrizantă de culoare și muzică simfonică!

Avem plăcerea să vă invităm Duminică, 22 Martie, de la ora 11:00, la Sala Auditorium Maximum, să fiți alături de noi la cel mai îndrăzneț proiect de atitudine muzicală, intitulat SIMFONIA VERDE.

Ce este SIMFONIA VERDE?

Simfonia Verde este un proiect inedit, o combinație între muzica electronică și muzica simfonică, primul proiect de acest gen din România.

Spectacolul se desfasoară sub bagheta dirijorului Vald Agachi, împreună cu VERDE si orchestra The Young Famous Orchestra.

Artiști invitați: Răzvan Krivach, Raluca Bilațiu, Alexandra Cociș, Roxana Mancas, Indie Folker, Admiral C4C, Liviu Deac și Adrian Ardelean.

Simfonia VERDE este un un spectacol organizat de Musicomania și susținut de BCR – Banca Oficială a Capitalei Europene a Tineretului Cluj-Napoca 2015.

Vă asteptăm în 22 martie la Avampremiera acestui proiect, organizat la Sala Auditorium Maximum dela ora 11.00, să fiți alături de noi la cel mai îndrazneț proiect de atitudine muzicală. 

Vlad Agachi este unul dintre cei mai activi tineri dirijori români, formarea sa muzicală fiind marcată de perfecţionarea la Staatsoper Berlin sub îndrumarea unuia dintre marii dirjori ai lumii: Daniel Barenboim.  Cariera sa este deja una variată, în ţară şi în străinătate, iar apariţiile sale sunt caracterizate de o deschidere specială către public: caracterul formal şi adesea sobru al concertelor de muzică clasică este înlocuit de un dialog concret cu spectatorii, de o prezentare inedită şi „hazlie” a partiturilor pe care le dirijează.

Acest tip de interacţiune amuzantă – dar fără a trece pragul bunului gust – între orchestră, dirijor şi public, este strâns legată de proiectul de „suflet” al tânărului artist: orchestra The Young Famous Orchestra din oraşul său natal, Cluj-Napoca, una dintre puţinele orchestre simfonice private din România. Vlad Agachi este dirjor al ansamblului ce reuneşte aproximativ 70 dintre cei mai valoroşi muzicieni ai ţării intr-un proiect de tineri instrumentişt,  foarte, capabili, prin energia lor, să transmită tensiunea artistică a unui repertoriu cuprinzător.

Simfonia VERDE”Simfonia Verde” este o provocare! Pentru noi, în încercarea de a combina două stiluri complet diferite de asemenea manieră încât să se potențeze reciproc, rezultând într-un produs muzical autentic și proaspăt pe piață. Pentru public, in a îmbrățișa această mișcare inedită, am spune chiar revoluționară, fiind printre primele proiecte muzicale electrice în variantă simfonică din România.

Cine este Verde?

Trupa VERDE se află într-un moment al carierei muzicale în care ia din nou atitudine si are curajul să expună un punct de vedere creativ, să propună un proiect inedit, să iasă din mulțime, să-și urle visele și să nu răgușească îndeplinindu-le. VERDE și-a obișnuit publicul cu un sound inovativ pentru piaţa din România, un stil contemporan proaspăt, cu accente inedite de lounge, groove, electro, funk  şi ambiental cu prestaţiile live electrice, extrem de antrenante pe care prin acest proiect, dorește să le îmbogăţească armonic printr-o formulă care cu sigurantă va surprinde și va încânta publicul: muzică simfonică și Verde!Cu un sound inovativ pentru piaţa din România, având un stil contemporan proaspăt, cu accente inedite delounge, groove, electro, funk  şi ambiental, trupa VERDE, s-a făcut remarcată datorită primei lor piese, „Summer Love”, înscrisă în cursa pentru Eurovision 2013. Succesul exploziv al tinerilor „green-fresh” afost completat în perioada următoare de proiecte rezonante ale formaţiei: Artmania Festival, Grolsh.

Vă aşteptăm alături de noi!

 

Articole Noi