Creșterea siguranței pacienților Spitalului de Pneumoftiziologie: a fost semnat contractul de finanțare în valoare de 2,25 milioane de euro.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Siguranța pacienților Spitalului de Pneumoftiziologie: 2,25 milioane de euro finanțare pentru creșterea siguranței pacienților.

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe și Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, domnul Dan Vîlceanu, au semnat contractul de finanțare.

Acesta este un proiect european ce vizează „Creșterea siguranței pacienților Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Leon Daniello din Cluj-Napoca”.

Scopul inițiativei este acela de a crește siguranța pacienților Spitalului de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, prin:

extinderea, reabilitarea și modernizarea infrastructurii instalațiilor electrice, de fluide medicale și de ventilare și tratare a aerului.

Unitatea sanitară este subordonată forului administrativ județean.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: 

„Sănătatea și siguranța persoanelor spitalizate și a întregului personal din instituțiile spitalicești clujene ne preocupă în mod constant.

Fondurile europene pe care am reușit să le atragem vor avea un aport considerabil în ceea ce privește asigurarea climatului optim de realizare a actului medical.

Mai exact, în organizarea și funcționarea în condiții de maximă siguranță a Spitalului de Pneumoftiziologie.”

Siguranța pacienților Spitalului de Pneumoftiziologie: ce presupune proiectul?

Operațiunile prevăzute constau în realizarea unei noi infrastructuri electrice pentru corpurile C1 și C2 ale spitalului.

Apoi, pentru realizarea unei noi infrastructuri de ventilare și tratare a aerului pentru:

etajul 1 al pavilionului II al corpului C2,

precum și a unei noi infrastructuri de fluide medicale, la subsolul, parterul și etajul corpului C2.

În valoare totală de 11.242.872 de lei, proiectul câștigat a fost depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Reamintim, în acest context, faptul că anterior a fost semnat și contractul de finanțare a proiectului european, în valoare de 6 milioane de euro.

Acesta din urmă vizează creșterea siguranței persoanelor internate în Spitalul de Recuperare și în cel de Boli Infecțioase.

Ambele instituții sanitare sunt subordonate forului administrativ județean.

Citește mai multe din „Sănătate/Stil de viață”.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj