SIGURANŢA CETĂŢENILOR – PRIORITATE A POLIŢIŞTILOR CLUJENI

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

politiaPoliţiştii clujeni acţionează zilnic pe raza judeţului pentru a descuraja comiterea de fapte antisociale, astfel încât să se menţină ordinea şi siguranţa comunităţii.

În perioada 29 iunie – 5 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au fost prezenţi în mijlocul comunităţii pentru a preveni şi combate activităţile ilicite. S-au desfăşurat, pe raza judeţului, 40 de filtre rutiere şi 382 de controale, dintre care activităţile pe linie de ordine publică au fost cele mai numeroase.

În cadrul acţiunilor au fost constatate 28 de infracţiuni, dintre care 21 de fapte, de natură judiciară şi la regimul circulaţiei, au fost depistate în flagrant delict.

De asemenea, poliţiştii au identificat 27 de persoane, bănuite de comiterea unor infracţiuni. Dintre acestea, 5 au fost reţinute pentru 24 de ore și arestate preventiv.

Totodată, au fost depistate patru persoane urmărite, fiind puse în aplicare cinci mandate de executare a pedepsei închisorii.

S-a verificat activitatea a 96 de unităţi comerciale, precum şi respectarea prevederilor legale privind paza obiectivelor de către 134 entităţi, iar poliţiştii rutieri au oprit în trafic, pentru control, 593 de autovehicule.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au fost nevoiţi să aplice aproape 900 de sancţiuni contravenţionale, dintre care cele mai multe au vizat abateri la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi încălcări ale Legii 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică.

Având în vedere abaterile depistate, precum şi în scop preventiv, pentru a-i determina pe cetăţeni să conştientizeze posibilele pericole la care se expun atunci când nu îşi iau toate măsurile de prevenire, poliţiştii rutieri au reţinut 29 de permise POLIŢIA ROMÂNĂ de conducere şi au retras 15 de certificate de înmatriculare.

Totodată, s-au confiscat mai multe bunuri deţinute, respectiv comercializate fără respectarea prevederilor legale, în valoare de peste 21.000 de lei.

Pentru reducerea numărului de fapte antisociale prin prezenţa activă a poliţiştilor în mijlocul comunităţii clujene, activităţile de prevenire şi combatere a ilegalităţilor continuă.

1 COMENTARIU

  1. Dupa ore de supraveghere a traficului, Politia rutiera observa un sofer care purta centura de siguranta. Politistul opreste politicos soferul corect si drept recompensa pentru respectarea normelor de circulatie ii acorda un premiu de 5.000 de lei. Soferul multumeste, dar inainte de a porni la drum este intrebat de politist: Nu va suparati, as fii curios sa stiu ce veti face cu atatia bani. Soferul raspunse fara ezitare: Am sa ma inscriu la scoala de soferi!

Comentariile sunt închise.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj