Seplecan are diplomă de licenţă falsă? TSD Cluj îi cere demisia de urgenţă. Cum se apără Seplecan?

mihai seplecan 2Un nou scandal pe capul lui Seplecan. De data aceasta este acuzat că are diplomă de licenţă contrafăcută. Tinerii Sociali Democraţi au spus de anul trecut că nu are studii superioare iar astăzi îi cer demisia. Seplecan a ocupat mai multe funcţii publice având diplomă de licenţă despre care se spune că nu este reală. Preşedintele CJ Cluj spune că toate sunt minciuni şi că se aşteaptă la lucruri mai grave.

Totul a pornit de la declaraţia rectorului Universităţii Spiru Haret, Aurelian Bondrea acordată pentru Monitorulcj.ro  :

“Semnăturile aplicate pe diplomă nu aparţin persoanelor îndrituite de Universitatea Spiru Haret pentru a semna acte de studii, respectiv rector, decan şi secretar şef. Numărul de înregistrare din Registrul de evidenţă acte de studii, respectiv 216/09.12.2006 nu face referire la vreun act de studii eliberat pe numele Szeplekan Ş. Mihai. La numărul 216 se regăseşte înregistrată diploma de licenţă seria Y, nr. 0049143 eliberată absolventei Neacşu P. Elena de către Facultatea de Drept şi Administraţie Publică Constanţa din structura Universităţii Spiru Haret. Diplomele de licenţă pentru promoţia 2006 au fost scrise olograf şi nu tipărit”.

Mai mult, acesta a spus că specializarea urmată de Mihai Seplecan nu exista în 2006.

Astăzi, tinerii sociali democraţi (TSD Cluj) au cerut demisia preşedintelui CJ Cluj.

Președintele Consiliului Județean Cluj, dl. Mihai Seplecan trebuie să  demisioneze de îndată pentru faptul că s-a folosit de o diploma de  licență falsă. Este o situație halucinantă dar pe care TSD Cluj-Napoca a semnalat-o  încă din vara anului 2014 când i-a solicitat publicarea CV-ului, prezentarea studiilor și a expertizei profesionale, aceasta fiind o  atitudine de minim bun simț, de normalitate. După ce PNL Cluj și fostul PD au girat policieni precum Horea Uioreanu,  Sorin Apostu și Radu Bica, acum trebuie să-și asume și greșeala Mihai  Seplecan, a spus Horia Nasra, preşedintele TSD Cluj şi purtător de cuvânt al PSD Cluj.

Mihai Seplecan se arată itrigat şi susţine că aceste lucruri se întâmplă pentru că îi deranjează pe unii adversari politici, se aşteaptă la lucruri mai urâte.

Azi aflu că mi-am falsificat studiile. Ieri mi se făcea denunț penal că vreau să-mi curgă motorină în buzunare. Sunt convins că după ce nu le va merge și cu această mizerie azvârlită în presă și nu au să scape de mine, mâine am să aflu că sunt violator, au să îmi producă un certificat de nebun și au să inventeze alte și alte mizerii. Și toate astea mi se întâmplă numai de când nu am răspuns comenzilor politice, numai de când nu am acceptat jocurile lor murdare pentru a semnași acoperi cu semnătura mea mizeriile pe care le-au lăsat în urmă la toate proiectele și câte alte mizerii cu care s-au tocat degeaba pentru clujeni, nu pentru buzunarele lor și a clicii din spatele lor, milioane de euro. Sunt disperați. Sunt politicieni, oameni de afaceri,  judecători,  procurori, poliţişti,  avocaţi,  oameni din presă  din  cercul lor de interese care fac tot posibilul să mă îndepărteze din funcția din care le incomodez  și le distrug interesele. Am fost avertizat că s-au pus la bătaie sume importante debani și s-au urnit numeroase relații pentru a fi distrus și îndepărtat. Nu au reușit să mă convingă prin șantaj și amenințare să demisionez, nu au reușit să mă dea afară prin abuzul excluderii mele din partid, acum vin cu alte mizerii și îi cred capabili de orice pentru a mă îndepărta din funcție. Sunt obsedați și cred că plecarea mea le este soluția la toate mizeriile lăsate în urmă. De parcă tot acest scandal pe care ei l-au declanșat numai ca eu să nu mai vorbesc, să le acopăr faptele și să nu le raportez organelor în drept atunci când am luat la cunoștință de ele nu au lăsat urme. Au impresia că vor reuși cumva să acopere din hârtii mizeriile lăsate în urmă, de parcă nimeni nu se va întreba niciodată de ce au dispărut milioane de euro din bugetul județului fără ca urma lor să se concretizeze și în proiectele cu care se laudă că le-ar fi făcut, în schimb ei au reușit să își facă case, cabane și să construiască blocuri. Eu știu că am deranjat pentru că nu am vrut să perpetuez minciuna și modul lor de lucru. Că nu am mai vrut să îi pun pe funcționarii CJ Cluj să mai facă balet printre legi numai să le iasă gheșefturile firmelor lor de casă abonate de ei la banul public.

Articole Noi