Seplecan a câştigat procesul cu Ponta. Guvernul ar putea fi obligat să organizeze alegeri pentru CJ Cluj

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

seplecanConsilierul judeţean Mihai Seplecan l-a chemat în instanţă pe Victor Ponta pentru organizarea alegerilor anticipate la Consiliul Judeţean. Instanţa s-a pronunţat astăzi, astfel că pentru moment Guvernul este obligat să stabilească o data pentru oganizarea alegerilor, însă sentinţa nu este definitivă. 

Mihai Seplecan se ţine tare de scaunul de preşedinte al Consiliului Judeţean. Pe 1 aprilie a chemat Guvernul României în instanţă. Decizia a fost dată astăzi, însă Guvernul are 15 zile la dispoziţie să facă recurs.

„Admite acţiunea formulată de PNL-Filiala Cluj în contradictoriu cu pârâtul Guvernul României. Obligă pârâtul să efectueze operaţiunile prevăzute de lege în vederea stabilirii datei desfăşurării alegerilor parţiale pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se va depune la Curtea de Apel Cluj, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată în şedinţa publică din 03.04.2015”, se arată în minuta judecătorilor de la Curtea de Apel Cluj, conform monitorulcj.ro.

Instanța de Contencios administrativ ne-a dat azi câștig de cauză la plângerea prin care amchemat în judecată Guvernul României pentru a-l obliga să respecte legile României. În halulacesta a ajuns Victor Ponta să-și dorească menținerea la putere, încât a trebuit obligat prinhotărâre judecătorească să ia în serios legea și să nu-și bată joc de drepturile clujenilor de aalege și de a fi ales, a spus Seplecan.

Reprezentanţii Guvernului au explicat în instanţă că motivul pentru care nu au fost stabilite alegeri este cel financiar. Aceast lucru îi va costa pe români aproximativ 11 milioane de lei.

Consilierul judeţean PNL, Mihai Seplecan a dat  în  judecată Guvernul  Ponta  pentru  a-l  obliga,  conform prevederilor Legii nr. 215/2001 (art. 102 ind. 1, coroborat cu art. 69 alin. 2 și art. 69 alin. 5 coroborat cu art. 9 din Legea nr. 67/2004), la stabilirea datei de desfășuare și organizare a alegerilor  parțiale  pentru  funcția  de președinte  al  Consiliului  Județean  Cluj.  Fiind  vorbadespre  alegeri parțiale  generate  de  o  situație  prevăzută  de  Legea  administrației publice, respectiv  cea  privind  Statutul  aleșilor  locali,  data desfășurării  alegerilor  trebuie  să  se stabilească cu cel puțin 35 de zile înaintea votării (art. 9 din Legea 67/2004).

3 COMENTARII

  1. […] La aflarea veștii, Seplecan a spus: „Instanța de Contencios administrativ ne-a dat azi câștig de cauză la plângerea prin care am chemat în judecată Guvernul României pentru a-l obliga să respecte legileRomâniei. În halul acesta a ajuns Victor Ponta să-și dorească menținerea la putere, încât a trebuit obligat prin hotărâre judecătorească să ia în serios legea și să nu-și bată joc de drepturile clujenilor de a alege și de a fi ales”, potrivit cluj24h.ro. […]

  2. […] La aflarea veștii, Seplecan a spus: „Instanța de Contencios administrativ ne-a dat azi câștig de cauză la plângerea prin care am chemat în judecată Guvernul României pentru a-l obliga să respecte legileRomâniei. În halul acesta a ajuns Victor Ponta să-și dorească menținerea la putere, încât a trebuit obligat prin hotărâre judecătorească să ia în serios legea și să nu-și bată joc de drepturile clujenilor de a alege și de a fi ales”, potrivit cluj24h.ro. […]

  3. […] La aflarea veștii, Seplecan a spus: „Instanța de Contencios administrativ ne-a dat azi câștig de cauză la plângerea prin care am chemat în judecată Guvernul României pentru a-l obliga să respecte legileRomâniei. În halul acesta a ajuns Victor Ponta să-și dorească menținerea la putere, încât a trebuit obligat prin hotărâre judecătorească să ia în serios legea și să nu-și bată joc de drepturile clujenilor de a alege și de a fi ales”, potrivit cluj24h.ro. […]

Comentariile sunt închise.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj