Ședință Consiliu Local Florești – 5 octombrie 2017

cl floresti 1Consiliul Local Florești s-a întrunit în ședință extraordinară, astăzi 5 octombrie 2017 pentru a vota asupra a trei proiecte: rectificare de buget, modernizarea străzii Eroilor și statul de funcții din cadrul insituției. 

La ședință au fost prezenți 17 consilieri locali, au lipsit Eugen Jurco (Alde) și Luisa Oprea (PSD).  Nu au existat proiecte suplimentate pe ordinea de zi, iar cele trei proiecte supuse spre aprobare au trecut de votul consilierilor.

C O N V O C A T O R

Se convoacă ședința extraordinară a Consiliului Local Floreşti, pentru data de 5 octombrie 2017, ora 16,00 la sediul Consiliului local din strada Avram Iancu, nr. 170, cu următorul proiect al ordinei de zi :

convocator octombrie1. Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului local rectificat pentru anul 2017.
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea Organigramei și Statului de funcții pentru aparatul de specialitate al Primarului comunei Florești, județul Cluj.
3. Proiect de hotărâre privind aprobarea INDICATORILOR TEHNICO-ECONOMICI SI A VALORII TOTALE AL PROIECTULUI „MODERNIZARE STRADA EROILOR IN COM. FLORESTI, JUD. CLUJ”

La primul punct de pe ordinea de zi au existat câteva discuții.

Consilierul local PSD, Sebastian Cîmpan a întrebat de ce au fost luați bani de la proiectul de iluminat public pentru Drumul de Legătură din Sud.

„Având în vedere că este o prioritate pentru floreșteni, centura Sud, de ce s-au luat niște bani de la iluminatul public?”, a întrebat consilierul.

Primarul comunei a explicat că au fost luați bani de la acel proiect, pentru a-i oferi ca sprijin celor afectați de furtuna care a produs pagube mari și a smus acoperișuri. Acesta a mai spus până la urma că pagubele se ridică undeva la 725-735 mii lei (și nu 10 milioane cum estima edilul după furtună).

cl floresti„Din cauza faptului că nu poate fi realizat în integralitate anul ăsta, iar în ceea ce privește alte priorități, era să creăm acea resursă financiară în vederea ajutorării celor care au avut de suferit în urma frtunii de luna trecută. Acolo s-au prin parcă 400.000 lei bani pe care i-am luat pe bucățele de ici colo astfel încât să creăm acea resursă financiară. Pagubele totale sunt undeva între 725 sau 735 mii de lei. Am considerat că 400 de mii lei este o sumă cu care să putem să acoperim măcar valoare materioalelor necesare celor care au avut de suferit de pe urma furtunii”, a spus primarul.

Alți consilieri au venit cu alte argumente: consilierului local Alde, Florentina Vaida i s-a părut o sumă prea mare alocată pentru un catarg.

S-au făcut și alte propuneri, despre care puteți afla mai multe din video. Documentul rectificarii de buget poate fi consultat mai jos (click pe poză pentru mărire)

rect buget rect buget 1 rect buget 2 rect buget 3rect buget 4

Proiectul a trecut de votul consilierilor. S-au abținut Doru Matei, Sebastian Cîmpean, Florentina Vaida și Coroian Ovidiu.

În ce privește al doilea proiect, acesta a fost aprobat de consilieri (Doru Matei s-a abținut), iar organigrama conform proiectului este următoarea:

organigrama Floresti 2017

Cel de al treilea proiect de pe ordinea de zi a fost votat de consilieri un unanimitate.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Articole Noi