Ședința CL Florești – 31 mai 2018

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

sedinta 31 mai 2018 2Consiliul Local Floresti s-a întrunit în această după-amiază în ședință ordinară când pe ordinea de zi s-au aflat mai multe proiecte importante dar și foarte multe proiecte de construcții, după suspendarea procesului verbal încheiat de Inspectoratul de Stat în Construcții în urma unor verificări. 

Președinte de ședință a fost consilierul UDMR, Albert Zoltan iar la ședință au fost prezenți 17 consilieri locali (au lipsit consilierul PSD, Doru Matei și cosilierul PMP, Adrian Mic).  ordinea de zi nu a fost suplimentată dar a fost retras proiectul cu nr 30.

În cadrul ședinței au fost prezenți și cetățeni care au avut ocazia sa își expună punctele de vedere însă au existat discuții cel puțin interesante pe două subiecte de interes.

La început de ședință primarul a purtat o discuție cu directorul companiei contractate să realizeze școala din Cetatea Fetei cerându-i să își asume realizarea lucrărilor până la 15 august 2018 însă acesta nu a putut să își asume acest termen înaintând un alt termen și anume, a doua jumătate a lunii septembrie. Edilul i-a amenințat că vor plăti penalități și m-ai mult, cel puțin deocamdată, nu va fi prelungit contractul care urmează să expire la data de 10 iunie 2018. Ar fi avut în intenție să suplimenteze ordinea de zi cu aprobarea unui act adițional însă acest lucru nu s-a mai petrecut.

Un alt aspect interesant, discutat la ședință a fost legat chiar de construcțiile de la Florești. Juristul primăriei le-a explicat consilierilor referitor la procesul verbal întocmit de cei de la Inspectoratul de Stat în Construcții și prin care a fost sistată activitatea biroului de urbanism privind emiterea de certificate de urmanism și a autorizațiilor de construcții, că acesta a fost suspendat de către Tribunalul Cluj. Ba mai mult, le-a pus la dispoziție consilierilor o copie după hotărâre. Din explicația sa, se deduce că acest proces verbal care cuprindea mai multe măsuri restrictive, a fost suspendat de instanță dintr-un simplu motiv și abert. Cei de la inspectoratul de Stat în Construcții au încheiat un proces verbal cu greseli importante, astfel că suspendarea a fost făcută foarte ușor și este de așteptat să producă și anularea lui căci cei de la ISC au confundat instituțiile.

Discuțiile pe aceste teme le puteți urmări în filmarea ședinței.

De asemenea, la ședință au fost și discuții  aprinse, un cetățean a adus în discuție faptul că nu este în regulă să fie aprobate direct contracte pentru că de cele mai multe ori sunt „cu dedicație” iar discuția a degenerat într-o mică ceartă pentru că primarul i-a cerut să dea nume, iar cetățeanul a refuzat dar la un moment dat a pomenit numele primarului iar acesta din urmă a dedus că s-ar fi insinuat că familia sa deține astfel de contracte. Cetățeanul în schimb, a dat un exemplu concret menționând că persoana vizată se află în sală iar exemplul său a fost legat de serviciile de catering de la grădinița de lângă primărie.

Cum era de așteptat, discuții au fost și legate de construcții, puncte la care au luat cuvântul atât cetățeni afectați de viitoare construcții cât și proiectanți sau beneficiari ai viitoarelor construcții.

În ce privește situația proiectelor de pe ordinea de zi care au trecut de votul consilierilor și care nu, puteți urmări mai jos, precum și înregistrarea ședinței.

C O N V O C A T O R

Se convoacă ședința ordinară a Consiliului Local Floreşti, pentru data de 31 mai 2018, ora 16,00 la sediul Consiliului local din strada Avram Iancu, nr. 170, cu următorul proiect al ordinii de zi :
1. Proiect de hotărâre privind aprobarea procedurii proprii privind atribuirea contractelor de servicii din categoriile incluse în anexa 2 din Legea nr. 98/2016, privind achizițiile publice.(Proiectul a trecut de votul consilierilor)
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea Contului de execuţie bugetară pe secţiunea de funcţionare şi secţiunea de dezvoltare a Comunei Floreşti la data de 31.03.2018. (Proiectul a trecut de votul consilierilor)
sedinta 31 mai 20183. Proiect de hotărâre privind aprobarea de sprijin financiar de la bugetul local al comunei Floreşti din anul 2018, pentru unităţile de cult aparţinând cultelor religioase recunoscute din România. (Proiectul a trecut de votul consilierilor)
4. Proiect de hotărâre privind aprobarea de finantarile nerambursabile de la bugetul local al comunei Floreşti din anul 2018, pentru activităţi nonprofit de interes general.(Proiectul a trecut de votul consilierilor)
5. Proiect de hotărâre privind aprobarea de fonduri publice de la bugetul local al comunei Floreşti din anul 2018 structurilor sportive din comuna Floreşti. (Proiectul a trecut de votul consilierilor)
6. Proiect de hotărâre privind aprobarea contractării unei finanțări rambursabile interne/externe în vederea realizării unor obiective de investiții de interes local. (Proiectul a trecut de votul consilierilor)
7. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Hotărârii nr. 39/26.04.2018 privind aprobarea instituirii tarifului aferent autorizației speciale de transport pentru circulația pe drumurile publice aparținând comunei Florești a vehiculelor rutiere cu depășirea masei totale maxime admise (Proiectul a trecut de votul consilierilor)
8. Proiect de hotărâre privind aprobarea regulamentului de stabilire și aplicare a taxei speciale de salubrizare și instituirea taxei speciale de salubrizare. (Proiectul a trecut de votul consilierilor)
9. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentatiei pentru lucrarea „Elaborare P.U.Z.-P.U.D. – CONSTRUIRE IMOBIL DE LOCUINȚE COLECTIVE CU REGIM DE ÎNĂLȚIME D+P+2E+M”, situat în localitatea Florești, str. Răzoare, F.N., având ca beneficiari pe OLARU HOREA-ALEXANDRU și TOPȘA MIHAELA-CARMEN.(Proiectul nu a trecut de votul consilierilor)
10. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentatiei pentru lucrarea ELABORARE P.U.Z. – CONSTRUIRE ANSAMBLU DE LOCUINȚE COLECTIVE, CU REGIM DE ÎNĂLȚIME D+P+2E+Er, ÎMPREJMUIRE, AMENAJĂRI EXTERIOARE, AMENAJARE ACCES, EXTINDERE REȚELE, RACORDURI ȘI BRANȘAMENTE LA UTILITĂȚI”, situat în Florești,str. Abatorului, F.N, având ca beneficiari pe SC CRISTAL TURISM SRL, SC SOMESUL CALD PRODUCTIE SRL. (Proiectul a trecut de votul consilierilor)
11. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentatiei pentru lucrarea ELABORARE P.U.D. – CONSTRUIRE 3 IMOBILE DE LOCUINȚE COLECTIVE ȘI DOTĂRI D+P+E+M(Er), ÎMPREJMUIRE TEREN, AMENAJARE INTERIOARĂ, RACORDURI ȘI BRANȘAMENTE LA UTILITĂȚI, OPERAȚIUNI NOTARIALE (DEZMEMBRARE)”,situate în localitatea Florești, str. Teilor, F.N, având ca beneficiari pe SC GENERAL INVEST TEAM SRL, CARMANU LILIA, HETEA CRISTIAN-TEODOR, HETEA REBECA ANDREEA, HETEA DANIEL, HETEA ALINA-IOANA. (Proiectul nu a trecut de votul consilierilor)
sedinta 31 mai 2018 112. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentatiei pentru lucrarea „ELABORARE P.U.Z. – CONSTRUIRE SPAȚIU COMERCIAL”, situat în localitatea Florești, str. Simion Bărnuțiu, nr. 1-5, având ca beneficiar pe SC PITAS INVESTMENTS SRL. (Proiectul nu a trecut de votul consilierilor)
13. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentatiei pentru lucrarea Elaborare P.U.Z. – CONSTRUIRE 4 IMOBILE LOCUINȚE COLECTIVE CU REGIM DE ÎNĂLȚIME S(Ds)+P+4E, ÎMPREJMUIRE, RACORDURI ȘI BRANȘAMENTE LA UTILITĂȚI”, situate în localitatea Florești, str. Șesul de sus, F.N, având ca beneficiari pe SC TIV CONSTRUCT SRL. (Proiectul a trecut de votul consilierilor)
14. Proiect de hotârâre privind aprobarea documentatiei pentru lucrarea „ELABORARE P.U.Z.-P.U.D. – MODIFICARE SITUAȚIE JURIDICĂ ȘI SOLUȚIE CONSTRUCTIVĂ, FĂRĂ MODIFCAREA INDICILOR URBANISTICI, PENTRU IMOBIL DE LOCUINȚE COLECTIVE D+P+4E+Er CU SPAȚIU COMERCIAL, AMENAJĂRI EXTERIOARE – TRONSON 2, CONFORM HCL nr. 68/2016, AUTORIZAT CU A.C. nr. 428/2016, ÎMPREJMUIRE, RACORDURI ȘI BRANȘAMENTE LA UTILITĂȚI”, situat în localitatea Florești, str.Valea Gîrboului, nr. 52, având ca beneficiari pe SZEKELY IOLANDA. (la acest punct au existat discuții astfel că o familie afectată de construcția autorizată deja a venit la ședință sperând că nu va fi aprobat proiectul însă este vorba doar de o modificare în sensul că se dorește magazin la parter căci proiectul a fost deja aprobat și autorizat. Beneficiarul proiectului a explicat acest lucru la ședință. Proiectul a trecut de votul consilierilor). 
15. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentatiei pentru lucrarea ELABORARE P.U.D. – CONSTRUIRE LOCUINȚĂ FAMILIALĂ ÎN REGIM P+E, ÎMPREJMUIRE, AMENAJĂRI EXTERIOARE, RACORDURI ȘI BRANȘAMENTE LA UTILITĂȚI”,situată în localitatea Florești, str. Florilor, F.N, având ca beneficiar pe BACIU MĂDĂLINA. (Proiectul a trecut de votul consilierilor).
16. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentatiei pentru lucrarea ELABORARE P.U.D. – CONSTRUIRE IMOBIL DE LOCUINȚE COLECTIVE CU REGIM DE ÎNĂLȚIME S+P+2E, ÎMPREJMUIRE TEREN, AMENAJĂRI EXTERIOARE, RACORDURI ȘI BRANȘAMENTE LA UTILITĂȚI” conform PUZ aprobat cu HCL nr. 37/08.04.2016, situat în localitatea Floresti, str. Pădurii, F.N, având ca beneficiar pe CĂPUȘAN NICOLAE si CĂPUȘAN CAMELIA. (Proiectul nu a trecut de votul consilierilor)
17. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentatiei pentru lucrarea ELABORARE P.U.Z. – CONSTRUIRE IMOBILE LOCUINȚE CUPLATE P+E, ÎMPREJMUIRE, AMENAJĂRI EXTERIOARE, RACORDURI ȘI BRANȘAMENTE LA UTILITĂȚI”,situate în localitatea Floresti, str. Magnoliei, F.N, având ca beneficiari pe HANDRU ELISABETA VIORICA, MARTA MARIA, SELEJAN DOREL.(Proiectul a trecut de votul consilierilor)
18. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentatiei pentru lucrarea ELABORARE P.U.D. – CONSTRUIRE IMOBIL DE LOCUINȚE COLECTIVE, 2 CORPURI, CU REGIM DE ÎNĂLȚIME P+E+M(Er)”, situat în localitatea Florești, str. Tineretului, F.N, având ca beneficiari pe PERȘA RADU, PERȘA TIMEA-MAGDALENA.(Proiectul nu a trecut de votul consilierilor)
19. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentatiei pentru lucrarea ELABORARE P.U.Z. – CONSTRUIRE IMOBIL DE LOCUINȚE COLECTIVE CU REGIM DE ÎNĂLȚIME S+P+3E+M, RACORDURI ȘI BRANȘAMENTE LA UTILITĂȚI”, situat în localitatea Florești, str. Stejarului, nr. 41E, având ca beneficiari pe SC DATIAN INVEST SRL. (Proiectul a trecut de votul consilierilor)
20. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentatiei pentru lucrarea ELABORARE P.U.D. – CONSTRUIRE IMOBIL DE LOCUINȚE COLECTIVE CU REGIM P+2E, AMENAJARI EXTERIOARE, ÎMPREJMUIRE TEREN”, situat în localitatea Florești, str. Cătanelor, F.N, având ca beneficiari pe SC HOUSE LUXURY INVESTMENT SRL.(Proiectul  a trecut de votul consilierilor)
21. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentatiei pentru lucrarea ELABORARE P.U.D. – CONSTRUIRE 5 LOCUINȚE CU REGIM DE ÎNĂLȚIME P+1E+M, ÎMPREJMUIRE ȘI AMENAJĂRI EXTERIOARE, EXTINDERE DE REȚELE, RACORDURI ȘI BRANȘAMENTE LA UTILITĂȚI”,situate în localitatea Florești, str. Șesul de sus , F.N, având ca beneficiari pe SC PROFIMAT CONSTRUCT SRL și POPESCU CLAUDIA-MARIA.(Proiectul a trecut de votul consilierilor)
22. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentatiei pentru lucrarea Elaborare P.U.Z. – CONSTRUIRE ANSAMBLU DE 5 IMOBILE DE LOCUINȚE COLECTIVE CU REGIM DE INALTIME 2 IMOBILE D+P+2E SI 3 IMOBILE D+P+4E+ER ÎMPREJMUIRE TEREN, RACORDURI ȘI BRANȘAMENTE LA UTILITĂȚI”, situate în localitatea Florești, str. Someșului, F.N, având ca beneficiar pe SC TSI INVEST SRL (Proiectul nu a trecut de votul consilierilor)
23. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentatiei pentru lucrarea Elaborare P.U.Z.-P.U.D. – DEMOLARE CONSTRUCȚIE EXISTENTĂ ȘI CONSTRUIRE IMOBIL MIXT CU REGIM DE ÎNĂLȚIME D+P+E+M CU FUNCȚIUNI DE COMERȚ/SERVICII ȘI LOCUIRE, ÎMPREJMUIRE TEREN, AMENAJĂRI EXTERIOARE” ,situată în localitatea Florești, str. Cetății, nr. 34, având ca beneficiari pe URASI PETCU MIRABELA. (Proiectul nu a trecut de votul consilierilor)
24. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentatiei pentru lucrarea„MODIFICARE LOCALĂ PUZ APROBAT CU HCL 124/2008 FĂRĂ DEPĂȘIREA INDICATORILOR URBANISTICI – CONSTRUIRE IMOBILE DE LOCUINȚE COLECTIVE S+P+3E+Er”, situat în localitatea Florești, str. Urușagului, F.N., având ca beneficiari pe BURDE CRISTIAN, SC WOHNUNG IMOBILIARE SRL, SC RATSPEX INVEST SRL. (Proiectul a trecut de votul consilierilor)
25. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentatiei pentru lucrarea Elaborare P.U.D. – CONSTRUIRE 5 IMOBILE DE LOCUINȚE COLECTIVE D+P+2E+M, ÎMPREJMUIRE, RACORDURI ȘI BRANȘAMENTE LA UTILITĂȚI”,situate în localitatea Florești, str. Teilor, F.N, având ca beneficiari pe COȚA VASILE, COȚA GABRIELA-MARIANA, HANDRU AUREL, HANDRU ADRIANA-CRINA. (Proiectul nu a trecut de votul consilierilor)
26. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentatiei pentru lucrarea Elaborare P.U.D. – CONSTRUIRE IMOBIL DE LOCUINȚE COLECTIVE CU REGIM DE ÎNĂLȚIME P+E+Er, situat în localitatea Florești, str. Prof. Mocan Dumitru, F.N, având ca beneficiar pe SC MOBITIM INVEST SRL. (Proiectul nu a trecut de votul consilierilor)
27. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentatiei pentru lucrarea „ELABORARE P.U.Z. CONSTRUIRE ANSAMBLU MULTIFUNCȚIONAL CU REGIM DE ÎNĂLȚIME D+P+12E”,situat în localitatea Florești, str. Avram Iancu, F.N, având ca beneficiari pe SC CRISTAL TURISM SRL. (Și la acest punct au existat discuții cu reprezentanți ai cetățenilor deranjați de construcți și s-a constatat că deși aceștia aveau niște documente și au fost și la biroul de urbanism pentru a se informa asupra proiectului, la ședință părea că este vorba de un proiect schimbat  însă fără ca persoanele afectate să fie informate cu toate că deranjul lor nu era o necunoscută pentru reprezentanții primariei. Proiectul a trecut de votul consilierilor)
28. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentatiei pentru lucrarea „ELABORARE P.U.D. – CONSTRUIRE 3 IMOBILE DE LOCUINȚE COLECTIVE ȘI DOTĂRI D+P+2E, ÎMPREJMUIRE TEREN, AMENAJARE INTERIOARĂ, RACORDURI ȘI BRANȘAMENTE LA UTILITĂȚI, OPERAȚIUNI NOTARIALE (DEZMEMBRARE)”, situat în localitatea Florești, str. Teilor, F.N, având ca beneficiari pe SC GENERAL INVEST TEAM SRL, SC DDT BUILDINGS SRL. (Proiectul nu a trecut de votul consilierilor)
29. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentatiei pentru lucrarea „ELABORARE P.U.Z. – CONSTRUIRE IMOBILE DE LOCUINȚE COLECTIVE CU REGIM S+P+2E+Er”,situate în localitatea Florești, str. Florilor, F.N, având ca beneficiari pe SC LUXOR RESIDENCE SRL și MAGUI DENISA. (Proiectul a trecut de votul consilierilor)

30. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentatiei pentru lucrarea „Elaborare P.U.Z. – CONSTRUIRE DOUĂ IMOBILE CU FUNCȚIUNI MIXTE CU REGIM DE ÎNĂLȚIME S+D+P+3E+Er, ÎMPREJMUIRE TEREN ȘI RACORDURI, BRANȘAMENTE LA UTILITĂȚI”,situate în localitatea Florești, str. Stejarului, F.N, având ca beneficiari pe SC TENANGO SRL și SC BIA GABI CONSTRUCT SRL
31. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentatiei pentru lucrarea Elaborare P.U.Z. – CONSTRUIRE IMOBIL DE LOCUINȚE COLECTIVE D+P+4E, AMENAJARE TEREN, ÎMPREJMUIRE, RACORDURI ȘI BRANȘAMENTE LA UTILITĂȚI”, situat în localitatea Florești, str. Valea Gîrboului, F.N, având ca beneficiari pe SENTEA MIRCEA. (Proiectul a trecut de votul consilierilor)
32. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentatiei pentru lucrarea ELABORARE P.U.Z. – CONSTRUIRE DOUĂ IMOBILE DE LOCUINȚE COLECTIVE P+2E”,situate în localitatea Florești, str. Tineretului, nr. 152, având ca beneficiar pe ABRUDAN EMIL VIOREL.(Proiectul a trecut de votul consilierilor)
33. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentatiei pentru lucrarea ÎNTOCMIRE P.U.Z. – INTRODUCERE ÎN INTRAVIAN ȘI REGLEMENTĂRI URBANISTICE PENTRU ANSAMBLU REZIDENȚIAL TĂUȚI VEST – LOCUINȚE D+P+M, D+P+1E+M, DOTĂRI ȘI SERVICII”, situat în comuna Florești, sat Tăuți, având ca beneficiari pe CADAR HORTENSIA si asociatii. (Proiectul nu a trecut de votul consilierilor)
34. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentatiei pentru lucrarea „ELABORARE P.U.D. – CONSTRUIRE IMOBIL DE LOCUINȚE COLECTIVE CU REGIM DE ÎNĂLȚIME S+P+2E”,situat în localitatea Florești, str. Sub Cetate, F.N, având ca beneficiar pe GHERMAN IOAN. (Proiectul nu a trecut de votul consilierilor)
35. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentatiei pentru lucrarea Elaborare P.U.D. – CONSTRUIRE IMOBIL DE LOCUIT S+P+M”, situat în localitatea Florești, str.prof. Mocan Dumitru, F.N, având ca beneficiari pe MASTAN ANA, (Proiectul a trecut de votul consilierilor)
36. Diverse.

La „diverse” un alt cetățean a dorit să fie informat cu privire la situația accesării fondurilor europene însă explicația a fost scurtă iar cetățeanul a fost chemat în audiență.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj