Seară magică de colinde şi tradiţie la Baciu

Seară magică de colinde la Casa de Cultura Baciu. Grupurile de colindători ai Ansamblurilor Folclorice din Baciu, Popeşti, Corus, Suceagu, Cluj, Finişel, Stolna au adus cu ei Crăciunul de odinioară, Crăciunul copilăriei noastre, cu Crai, cu Irozi, cu Viflaime, cu Turca, cu tobe şi zurgălăi. La eveniment a luat parte şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Ioan Oleleu.

Casa de Cultură a comunei a devenit neîncăpătoare, iar cei prezenţi s-au bucurat sa-i asculte, ba chiar să colinde alături de colindători.

cluj24h.ro colinde baciuDumnezeu ne-a binecuvântat cu un decor de basm afară, iar înăuntru Casei de Cultură, părinţii harnici şi inimoşi ai acestor minunaţi copii, au creat o pitorească cameră de casă de români creştini. Pereţi cu icoane, ştergare, pat înaltat şi frumos gătit, peretere, lepedeaua, lămpi şi lămpaşe cu petrol. Colindatorii au fost răsplătiti cu mere, nuci, covrigi, ţuică şi vin. După o masă comună la care au participat toţi cei prezenţi la eveniment, s-a încins jocul sub arcuşul Ceteraşilor de la Frata, trio Transilvan de exceptie. Instructori: Alexandru Dejeu; Raluca Dargau şi Daniel Rusu. Primarul Mureşan Florin a prezentat proiectul Cultural finanţat de Uniunea Europeană. În organizarea evenimentului s-a implicat şi doamna Elena Lăpuşan consilierlocal PSD Baciu. Dorim ca acest eveniment să se transforme într-un festival la care să participe toate instituţiile şi societăţile comerciale de pe raza comunei, iar Consiliul Local şi Primăria să facă din el un FESTIVAL INTERNATIONAL. Potenţial este, trebuie doar o mai bună colaborare între factorii decizionali, a declarat Ferent Leone preşedine al organizaţiei PSD Baciu.

Evenimentul a redat cât se poate de bine momentul colindului, întocmai cum spune tradiţia, iar colindătorii au fost răsplătiţi cu mere, nuci, covrigi, ţuică şi vin, dovedind încă o dată că tradiţia Sărbătorii Naşterii Domnului este păstrată, dar mai ales transmisă către noile generaţii. 


cluj24h.ro colinde baciu 2 cluj24h.ro colinde baciu 3

cluj24h.ro colinde baciu 4 cluj24h.ro colinde baciu 5cluj24h.ro colinde baciu 6 cluj24h.ro colinde baciu 7

cluj24h.ro colinde baciu 8 cluj24h.ro colinde baciu 9

cluj24h.ro colinde baciu 10 cluj24h.ro colinde baciu 11

cluj24h.ro colinde baciu 12cluj24h.ro colinde baciu 1

Articole Noi