Se deschide sezonul de canotaj pe lacurile din Parcul Central și Gheorgheni

ambarcatiuni 1Primăria Cluj-Napoca și RADP Cluj-Napoca anunță deschiderea sezonului de agrement pe lacurile Chios (Parcul Central) și Gheorgheni începând de sâmbătă, 13 aprilie 2019. Programul zilnic de funcționare va fi în intervalul orar 11:00 – 19:00. Cele două lacuri au fost dotate cu 46 de ambarcațiuni moderne: 3 dragoni, 3 flamingo, 3 lebede și 9 mașinuțe pe Lacul Gheorgheni, respectiv 6 dragoni, 9 flamingo, 2 lebede și 11 mașinuțe pe Lacul Chios.

Ambarcațiunile sunt dotate cu veste de salvare, iar lacul Gheorgheni beneficiază de o șalupă pneumatică pentru intervenție în caz de urgență.

Tarifele pentru utilizarea serviciilor de agrement și canotaj au rămas neschimbate:
– 6 lei pentru copiii între 4 și 14 ani
– 12 lei pentru adulți și copiii peste 14 ani
Copiii sub 4 ani beneficiază de acces gratuit, condiția fiind să fie însoțiți de către adulți. Tarifele sunt valabile pentru 30 minute de plimbare cu ambarcațiunea.

ambarcatiuni 2În ceea ce privește Lacul Chios, în această primăvară s-au efectuat lucrări de consolidare a malurilor lacului, precum și lucrări de înlocuire a conductei de alimentare a aducțiunii de apă din Canalul Morii. Aceste lucrări vin în completarea celor efectuate pe parcursul anului 2018 care au presupus înlocuirea conductei care asigură circuitul de ieșire al apei din lac, astfel încât în prezent acesta se realizează într-un mod care asigură oxigenarea apei din lac.

De asemenea, în primăvara acestui an RADP Cluj-Napoca a efectuat lucrări de întreținere și amenajare pe insula de pe Lacul Chios în vederea realizării unui habitat prietenos pentru lebedele și rațele care aduc un plus de farmec zonei.

Articole Noi