Acasă Economie Școală de aplicatori pardoseli înființată cu fonduri UE -primii absolvenți.

Școală de aplicatori pardoseli înființată cu fonduri UE -primii absolvenți.

0
Școală de aplicatori pardoseli înființată cu fonduri UE -primii absolvenți.

Școală de aplicatori pardoseli înființată cu fonduri UE – prima serie de absolvenți, pe lista de recrutare a EMS Floor Group.

Școala are în derulare stagii de practică pentru alte patru grupe de elevi-cursanți.
EMS Floor Group va extinde, începând de anul viitor, curricula de practică și la segmentul de aplicare de hidroizolații.

La stagiile de practică pot participa elevi de liceu din cadrul școlilor profesionale sau din unitățile de învățământ postliceal cu profil construcții.

Școală de aplicatori în domeniul pardoselilor.

Prima serie de elevi care au urmat stagii de practică în cadrul primei Școli de
aplicatori în domeniul pardoselilor au încheiat pregătirea.

În măsura în care doresc, intră pe lista de candidați pentru recrutare ai companiei. Aceștia au obținut calificarea de ”Ajutor aplicator pardoseli pe bază de rășini sintetice”.

După angajare vor putea profesa în această meserie într-unul dintre șantierele companiei. În prezent, în cadrul proiectului mai sunt în derulare stagii cu patru grupe de elevi.

Până la finalul anului școlar 2020-2021 vor beneficia de pregătire practică încă cinci grupe.

EMS Floor Group anunță, totodată, că începând cu anul viitor va extinde curricula de practică și la segmentul de aplicare de hidroizolații.

Compania are cel mai mare număr de aplicatori de pardoseli pe bază de rășini sintetice din România.

În octombrie 2020, a deschis, la Turda, prima Școală de aplicatori în domeniul pardoselilor sintetice și hidroizolațiilor.

Structurat pe stagii de practică de 60-90 de ore, proiectul se ridică la o valoare de 500 000 euro.

Beneficiază de co-finanțare europeană prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Va fi implementat până în august 2022. 

EMS Floor Group, proiecte pe cinci piețe europene.

Fondată în 2010, de frații Claudiu și Marius Baciu, EMS Floor Group derulează în prezent proiecte pe cinci piețe europene.

Mai exact, Belgia, Luxemburg, România, Ungaria și Franța cu o echipă formată din 140 de angajați.

”Am început acest proiect anul trecut, din dorința de a pregăti profesional specialiștii de care avem mare nevoie. În contextul dezvoltării și în care nu sunt disponibili pe piața muncii din România.

În cele trei luni de practică, elevii care vin din liceu, școală de meserii sau școală profesională au ocazia să petreacă timp în companie. Se familiarizează cu aparatele și metodele de lucru.

Aplică pardoseli, practic, fură meserie. Scopul programului este și să ofere copiilor
din zonele defavorizate șansa să învețe o meserie care să îi ajute”, a declarat
Claudiu Baciu, cofondator al EMS Floor Group.

Până la finalizarea proiectului, EMS Floor Group își propune să pregătească în domeniul aplicatorilor de pardoseli 185 de elevi provenind din regiunea Nord-Vest.

Dar și să facă recrutări din rândul acestora pentru proiectele viitoare ale companiei. O grupă de stagiari are în componență 8-16 elevi iar primii opt au finalizat stagiul de practică.

Câțiva dintre ei urmează să fie angajați în companie. La stagiile de practică din
cadrul Școlii de aplicatori pot participa elevii.

Mai exact cei din învățământ liceal, post-liceal și profesional care și-au ales specializarea în construcții.

EMS Floor Group extinde curricula de practică și la segmentul de aplicare de hidroizolații.

școală de aplicatori pardoseli Cluj24h

În prezent, compania are convenții-cadru de colaborare cu cinci unități de învățământ profesional și tehnic în domeniul construcțiilor.

Dintre acestea: Școala Profesională Poiana Turda, din Turda, Colegiul Tehnic ”Anghel Saligny” din Cluj-Napoca, Colegiul Tehnic ”Victor Ungureanu” din Câmpia Turzii, Școala Profesională Specială “Sfânta Maria” din Bistrița, județul Bistrița Năsăud și Liceul Tehnic ”Constantin Brâncuși” din Dej.

”Elevii care au finalizat cu succes stagiul de practică și au beneficiat, totodată, de celelalte activități suport sunt în an terminal în cadrul Școlii Profesionale Poiana Turda.

Așadar, elevii termină o școală profesională cu calificarea Zugrav-Ipsosar-Vopsitor-Tapetar.

În plus, au o șansă mai bună să fie integrați pe piața muncii în industria construcțiilor. Au posibilitatea de a lucra inclusiv pe această nișă inovativă a pardoselilor din rășini epoxidice.

Noi ne-am propus ca, la finalul programului, să angajăm cât mai mulți dintre absolvenții Școlii de aplicatori”, a mai spus Claudiu Baciu.

Școală de aplicatori- compania anunță extinderea la aplicarea de hidroizolații.

Începând cu anul viitor va fi extinsă curricula de practică și la segmentul de aplicare de hidroizolații.

În acest sens, compania a dezvoltat colaborări cu majoritatea profesorilor de specialitate din unitățile de învățământ partenere.

Propune ca, până la începutul următorului an școlar, să dezvolte împreună cu aceștia noi CDL-uri (curricule de dezvoltare locală).

Prin acestea să fie acoperite în detaliu disciplinele pentru care EMS deține expertiză de specialitate.

Disciplinele: aplicarea de pardoseli din rășini epoxidice, respectiv aplicarea de hidroizolații.

”Această specializare este cuprinsă în proiectul nostru, dar ne dorim să dezvoltăm și să aplicăm programe de învățare de calitate. Care să fie în sinergie cu curriculele școlare existente.

Am decis să organizăm și stagii de practică pe segmentul de hidroizolații, începând cu următorul an școlar.

Pentru noi, piața muncii din România a rămas la fel de nepregătită în ceea ce privește lipsa de personal calificat”, a explicat Marius Baciu, cofondator EMS Floor Group.

Proiectul va fi implementat în toată Regiunea Nord-Vest iar programul stagiilor de practică este deschis tuturor elevilor care se specializează în domeniul construcțiilor.

Echipa de proiect este în continuă căutare de noi colaborări cu alte unități de învățământ.

Despre EMS Floor Group

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.
Titlul proiectului: „Stagii de practica în domeniul construcțiilor pentru 185 de elevi din regiunea Nord-Vest”.
Cod proiect: POCU/633/6/14/133019

EMS Floor Group – un grup de firme fondate de frații Claudiu și Marius Baciu. Companiile activează în domeniul prestărilor de servicii în construcții.

Implementează sisteme profesionale de pardoseli și lucrează cu cele mai performante materiale și tehnologii cunoscute și acreditate la nivel european.

EMS Floor Group a încheiat anul 2020 cu afaceri de peste 10 milioane de euro, în creștere cu 20% față de anul precedent.

Pentru 2021, compania își propune să deschidă o filială în Ungaria, să se dezvolte în continuare pe mai multe piețe și să investească masiv în digitalizare.

O parte a strategiei de a atinge o cifră de afaceri de 20 de milioane de euro, în 2023.

EMS Floor Group are 140 de angajați la nivel de grup și operează în România și pe piețele din Belgia, Luxemburg, Franța și Ungaria cu trei divizii specializate.

Acestea sunt: EMS Floor Systems, EMS Hydro Systems și EMS Polishing.

EMS Floor Group aplică sisteme profesionale de pardoseli pe bază de răşini şi este, de asemenea, specializată în hidroizolaţii.

Compania lucrează cu cei mai importanţi furnizori de răşini din Europa, iar echipele sale de aplicatori sunt pregătite să lucreze cu orice sistem de răşini profesionale.

Dar şi să aplice orice tip de pardoseli pe bază de răşini epoxidice sau poliuretanice.

Cele mai mari proiecte derulate de EMS Floor Group au fost, parcarea subterană de la Piața Universității din București, o lucrare pentru un gigant farma din Ungaria.

Sistemul de pardoseli pentru cea mai mare închisoare din Belgia și sistemul de pardoseli pentru lanțul de retail Auchan, în Luxemburg.