Simona Halep devine numărul 1 mondial cel mai târziu în septembrie, după turneul de la US Open

halepSimona Halep are de apărat 1.255 de puncte, cu tot cu US Open, în următoarele două luni. Jucătoarele aflate acum în faţa româncei, Serena Williams şi Na Li, vor avea de „gestionat” în aceeaşi perioadă 3.800 de puncte, respectiv 1.690 de puncte, scrie prosport.ro.

Diferenţa dintre Halep şi Serena Williams este, în acest moment, de 3.075 de puncte, însă reprezentanta ţării noastre se află încă în turneu la Wimbledon, unde mai poate câştiga alte 1.570 de puncte.

Simona Halep poate deveni numărul 1 mondial în ierahia WTA! Nu mai este fantezie, nu este nicio exagerare, ci este una din concluziile desprinse după eliminările principalelor favorite din turneul de la Wimbledon, Serena Williams, Maria Şarapova şi Na Li. Rezutatele surprinzătoare înregistrate în acest an pe iarba londoneză, dar parţial şi la Roland Garros şi Australian Open, vor produce efecte importante în clasamentul WTA. Schimbări care se vor vedea în următoarele săptămâni, cel mai probabil după ultimul mare Grand Slam al anului, programat în 25 august – 8 septembrie, la US Open. Chiar dacă la un moment dat părea greu de crezut, Halep are toate şansele să devină numărul 1 mondial în 2014. Chiar până în septembrie, după disputarea ultimului turneu de Mare Şlem! Totul este ca Simona să reuşească să menţină acelaşi ritm în turneele importante, asemănător cu cel impus de la începutul sezonului. În rest, matematica o va ajuta să ajungă în vârf.

Află detalii pe http://www.prosport.ro/

 

Articole Noi