[Video] Scandal in sedinta de Consiliu Judetean. Primarii unor comune, revoltati de starea drumurilor

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

primari consiliu judeteanMai multi primari din comune precum Aiton, Triteni de Jos sau Chinteni au fost prezenti in sedinta de astazi a Consiliului Judetean pentru a-si manifesta nemultumirea fata de masterplanul intocmit. Intregul scandal a pornit de la faptul ca anumite drumuri judetene ce traverseaza unele comune sunt intr-o stare deplorabila, iar primariile nu au bani pentru a-si aduce contributia la reabilitarea lor. Mai mult, acestia i-au acuzat pe consilieri de lipsa de interes. De aici pana la un adevarat scandal n-a fost decat un pas.

Primarii le-au reprosat consilieriilor ca nu trec prin acele comune sa nu vada situatia, si vin doar o data la cativa ani. Acest repros i-a deranjat pe anumiti consilieri precum Rares Rusu care la randul sau a ridicat tonul si a adus reprosuri si acuzatii primarilor.

Directorul RAADPP, Mircea Avram a explicat ca se poate interveni pe aceste drumuri pentru intretinere. Consilierul judetean Andreea Morar a spus ca acest masterplan  al drumurilor judetene putea sa fie  discutat cu primarii de prin judet inainte de a fi adus spre aprobare. Consilierii de dreapta s-au aratat deranjati de faptul ca primarul din Chinteni a spus ca data viitoare va fi prezent insotit de cetatenii la care trebuie sa le dea socoteala in fiecare zi pentru starea drumului.

Consilierul judetean Mihai Seplecan le-a spus ca este mirat de faptul ca din 75 de comune au venit doar primari PSD si ca in aceste conditii,  conducerea institutiei ar trebui sa demisioneze.

UPDATE: Conform masterplanului, care de altfel a si fost aprobat de consilierii judeteni, se arata ca vor fi turnate covoare asfaltice pe 509,69 km, investitii pe 189,947 kilometri, straturi stabilizate cu ciment pe 154,36 kilometri, tratamente bituminoase pe 157,10 kilometri si pietruiri drumuri de pămant pe 58,08 kilometri.

Mai exact, aceste lucrari vor cuprinde DJ 107 M Luna-Baisoara, DJ 9 C Fizes – Taga- Geaca, DJ 107 P Gilau – Marisel, DJ 150 Ceanu Mare- Frata – Mociu, DJ 109 A Vultureni – Panticeu, DJ 109 Borsa – Vultureni- Ascheleu Mic, DJ 161 A Apahida- Cojocna ( 2016), DJ 108 C Garbau – Aghires – Manastireni, DJ 103 L Manastireni – Rasca, DJ 109 D Nicula- Sic- Coasta, DJ 161 G – Palatca- vaida Camaras (pana ]n anul 2018). Proiectul cuprinde si alte drumuri judetene, iar faptul ca nu sunt cuprinse drumurile din anumite comune, i-a deranjat pe primarii din respectivele localitati.

2 COMENTARII

Comentariile sunt închise.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj