Sărbătoarea “Fiii satului Gîrbău” va avea loc în acest sfârşit de săptămână

AFIS - FIII SATULUI GIRBAU 2014Consiliul Judeţean Cluj, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, Primăria şi Consiliul Local Gîrbău invită iubitorii de folclor să ia parte, în perioada 30-31 august 2014, la ce-a de-a VII-a ediţie a sărbătorii “Fiii satului Gîrbău”.

Seria de evenimente va debuta sâmbătă, 30 august a.c., ora 6.00, cu un concurs de pescuit, care va fi urmat de competiţii dedicate bicicliştilor precum şi amatorilor de şah, table şi tenis de masă. Tot sâmbătă, de la ora 16.00, împătimiţii fotbalului vor putea urmări echipele favorite în cadrul Campionatului de fotbal între satele aparţinătoare comunei Gîrbău, iar apoi Campionatul “Old Boys”, când vor intra pe teren fotbaliştii “generaţiei de aur” din Gîrbău. Prima zi a acestei manifestări va continua, de la ora 20.30, cu un spectacol folcloric susţinut de interpreta Adriana Irimieş. Pentru iubitorii muzicii uşoare, fetele de la “Sun Light” au pregătit câteva coregrafii de dans modern. Seara se va încheia cu un spectacol de focuri de artificii şi discotecă în aer liber, în curtea şcolii.

Duminică, 31 august, după slujba religioasă care va avea loc la bisericile din localitate, se vor realiza un Te Deum şi o ceremonie de depunere de coroane la monumentul eroilor. Din program face parte, de asemenea, şi un vernisaj la Muzeul satului din Gîrbău. După deschiderea oficială a sărbătorii “Fiii satului Gîrbău”, va urma un nou recital al Adrianei Irimieş, apoi evoluţiile Ansamblului de copii „Muguri de Folclor” din Cluj, condus de prof. Alexandru Filip, precum şi ale Ansamblului „Măgura Călăţele”, condus de părintele Dănuţ Călătean. În continuare este prevăzut programul folcloric tradiţional oferit de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj. Astfel, pe scena din centrul comunei vor evolua soliştii Veronica Macarie, Cristina Beldean Moşuţan, Adela Zanc, Marian Dascăl şi Maria Marcu, acompaniaţi de taraful Nelu Boca din Gherla, cu participarea prof. Zenu Zanc (acordeon). Partea coregrafică a spectacolului va fi asigurată de Ansamblul de dansuri ţigăneşti „Igranka” din Floreşti şi de Ansamblul „Valea Someşului” din Gherla, momentele de joc fiind alternate cu microrecitaluri ale solistelor Anuţa Mânecan Nemeş şi Raluca Pall. Seara se va încheia cu un recital de muzică uşoară al interpretului Danny D şi de la ora 21.00, înainte de startul discotecii în aer liber, vor fi lansate lampioane.

Prezentatoarea evenimentului va fi doamna Adriana Irimieş.

Articole Noi