Săptămână cu evenimente speciale la Teatrul Puck.

Retro L’amour

Aduce în BTarena o adevărată sărbătoare a muzicii din anii ’80 și ’90, în zilele de 5 și 6 decembrie. Festivalul va reuni unele dintre cele mai iubite nume ale muzicii retro.

concert dr alban, cluj24h.ro, știri din cluj, retro lamour, bt arena, paula seling, bilete retro lamour, cluj24h

Teatrul Strada cu ingeri (28)Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca le oferă micilor săi spectatori în această săptămână un program online special, prilejuit atât de Ziua Culturii Maghiare (marcată vineri, 22 ianuarie), precum și de cea a Unirii Principatelor Române (duminică, 24 ianuarie).

Secția maghiară a Teatrului „Puck” își așteaptă publicul în fața ecranelor vineri, 22 ianuarie, de la  18. De Ziua Culturii Maghiare, actorii pregătesc cu un spectacol cu poezii pe care poate fi urmărit pe pagina  facebook.com/kolozsvaripuckbabszinhaz. Cu această ocazie, actorii au ales poezii pentru copii scrise de autori contemporani clujeni cum ar fi Bertóti Johanna, Cseh Katalin, László Noémi, Balázs Imre József sau Lászlóffy Aladár.

De asemenea, duminică, 24 ianuarie, în ziua în care este marcată Unirea Principatelor Române, pe pagina  facebook.com/teatruldepapusi.puck  va fi difuzat, de la ora 18, în regim de live streaming, spectacolul „Țara lui Împreună”, după un scenariu original de Ovidiu Pecican.

Bogat în metafore și simboluri, cu trimiteri la înfăptuirea Marii Uniri a Principatelor Române, cu motive și elemente întâlnite adesea în baladele populare și istorice, textul original, scris de Ovidiu Pecican, ilustrează povestea a trei tinere fecioare: Silvana Transilvana, Oltița Muntenița și Moldovioara Vioara. Fiice ale lui Românaș, acestea sunt răpite de trei mari împărați, dar salvate, în cele din urmă, de alți trei feciori voinici și neînfricați.

Teatrul TARA LUI IMPREUNAAtmosfera de voioșie și blândețe din acest univers mioritic se regăsește în spectacolul omonim regizat de către M. Chris Nedeea.

„E un spectacol făcut cu multă bucurie, iar lucrul acesta se va simți. Am apelat la un filon muzical repartizat cumva pe cele trei regiuni etnografice mari ale României. Am luat niște repere pe care, ca să le putem livra unui public care trăiește astăzi și are acces la Internet și televizor, le-am rebrenduit și remixat, cu ajutorul lui Sebastian Hamburger, artist care face parte din trendul lansat de Subcarpați. Muzica sună senzațional și actorii se simt foarte bine cântând, așa că sunt lucruri de văzut și de auzit”, aprecizat M. Chris Nedeea, regizorul spectacolului.

Distribuția este formată din Frunzina Anghel, Iulian Lungu, Călin Mureșan și Angelica Pamfilie. Ilustrația muzicală este semnată de Sebastian Hamburger, scenografia de Elena Ilaș, iar sculptura de Florin Marin.

Vârsta minimă recomandată este de trei ani.

Totodată, programul săptămânii mai include spectacolul „Strada cu îngeri”, în regia lui Decebal Marin, difuzat în regim de live streaming pe pagina facebook.com/teatruldepapusi.puck  marți, 19 ianuarie, de la ora 18, și duminică, 24 ianuarie, de la ora 11.

Într-un limbaj poetic, specific jocului de marionete, sunt surprinse aspecte din cotidian care, la intervenția îngerilor, reușesc sã trezeascã binele în sufletul omului, fãcându-l sã devinã mai conștient de frumusețea din jurul său. Este primul spectacol de acest tip care pune un accent deosebit pe inteligența emoționalã, urmãrind sã reconstruiascã acea punte care leagă raționalitatea oamenilor mari de puritatea și inocența sufletului de copil.

Distribuția: Andreea Bolovan, Ion Iurcu, Robert Gutunoiu și Andra Ștefan.

Vârsta minimă recomandată este de cinci ani.

Pe pagina facebook.com/kolozsvaripuckbabszinhaz poate fi urmărit luni, 18 ianuarie, de la ora 18 și sâmbătă, 23 ianuarie, de la ora 11, spectacolul “Ha én lennek Mátyás Király”/ „Dacă aș fi Matia Corvinul”, de Ferencz Demeter, în regia lui Urmánczi Jenő.

De asemenea, proiectul #AudioPuck continuă cu povestea „Cele douăsprezece fete de împărat și palatul fermecat”, de Petre Ispirescu, în lectura actriței Andreea Bolovan.

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.

Articole Noi