Salprest se apără în faţa Consiliului Judeţean: „Rampa de la Pata Rât ar putea funcţiona până în 2017”. CJ Cluj dă vina pe o persoană decedată

gunoi florestiReprezentanţii Salprest nu sunt de acord cu afirmaţiile făcute de preşedintele Consiliului Judeţean Cluj în ce priveşte situaţia gunoaielor de la Cluj. Mai mult, acestia consideră că afirmaţiile lui Mihai Seplecan sunt făcute cu scopul de a discredita şi de a ascunde incompetenţa Consiliului Judeţean Cluj.  

Aceştia au transmis un comunicat de presă în care şi-au oferit punctul de vedere cu privire la acest subiect.

1. Rampa de la Pata Rât ar putea funcţiona până în 2017, având capacitatea necesară, an în care se sistează activitatea tuturor rampelor neconforme din România.  CJ Cluj a raportat ca an de închidere 2010, ce a fost cuprins în HG349/2005-„Depozite neconforme clasa „b” din zona urbană care sistează depozitarea conform anilor înscrişi în tabel” din anexa 5.

Obligaţia CJ Cluj era ca la data sistării depozitului neconform să se deschisă prima celulă ecologică unde să se depoziteze deşeurile din Cluj-Napoca şi judeţul Cluj. 

2. Construirea noului Centru CMID este obligaţia legală a CJ Cluj – deşi lucările la noul centru au început în 2012, nici până în prezent nu au finalizatacest centru, mai mult acesta stagnează.

3. Având în vedere culpa Cj Cluj, în luna februarie 2015 Agenţia Naţională de Mediu a cerut CJ Cluj să construiască o rampă provizorie ca urmare a acestei întârzieri a finalizării centrului nou.  

4. Nerealizările CJ Cluj nu pot fi puse în sarcina firmei noastre care întotdeauna a fost de partea interesului clujenilor.

5. Acuzele legate de existenţa unor cantităţi de gunoi suplimentare faţă de anul 2014 care ar fi fost depozitate de către societatea noastră sunt afirmaţii  tendenţioase făcute cu scopul de a ne discredita şi de ascunde incompetenţa CJ Cluj.

6. Nu putem accepta ca după moartea patronului şi administratorului rampei, Vereş Eugen, în mod incalificabil şi jignitor, Cj Cluj să dea vina pe o persoană decedată, care s-a luptat din răsputeri pentru a asigura un mediu curat în Cluj-Napoca şi judeţ.

7. Cu privire la cantităţile şi aspectele tehnice am solicitat ajutorul unei firme de specialitate pentru a determina suprafaţa şi cantităţile de deşeuri de pe rampa de gunoi de la Pata Rât.”

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Articole Noi