România încă plânge. Au murit peste 30 de suflete într-o tragedie petrecută în ŢARA NU ŞTIU CUI.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

protest credite 1În toată „circoteca” din ultimele zile am ales pe cât posibil să tac. Cu toate că în mediul online a fost un adevărat război. România a fost în doliu pentru trei zile.  Am respectat asta şi nu, n-am înconjurat Biserica în genunchi şi nici nu m-am dus în club sub pretextul că banii încasaţi din consumaţia mea vor merge către familiile celor decedaţi sau răniţi în incendiul din clubul Colectiv. Am respectat asta, am suferit în felul meu, ca orice alt român la care îi pasă de cel de lângă el.

De ce spun „circotecă”? Am încercat să combin cuvântul „circ” cu „discotecă” pentru că asta s-a întâmplat în România şi asta a fost şi în mediul online. Practic, toţi deştepţii s-au adunat zilele astea pe facebook şi rezultatul lor a fost un ocean de prostie. Şi când spun asta mă gândesc începând de la ipoteze cum că acei tineri au murit pentru că ascultau muzică rock, că a fost o pedeapsă de la Dumnezeu, că meritau şi că erau satanişti. Nu zău? Tragedia i-a scos din minţi pe români şi i-au trimis la proteste şi cereri de demisii. E plin Facebook cu proteste.

Sunt perfect de acord: „Corupţia ucide”, „Cei răspunzători trebuie demişi”, sunt de acord să îl dăm jos şi pe Ponta şi Guvernul şi pe cine mai vreţi voi. Pe toţi, să îi dăm jos pe toţi, dar întrebarea care mă macină pe mine este: „Cu cine sau ce îi înlocuim?” Nimeni, nu are un răspuns la întrebarea asta şi nu vă mai aduc în discuţie faptul că şi pe aceşti guvernanţi pe care îi avem, tot noi i-am ales.

Adevărata crimă, adevărata tragedie a ţării noastre este faptul că suntem  un popor de laşi şi nu mă refer la faptul că avem sau nu curajul să ieşim în stradă că-l avem, asta deşi la vot nu ne înghesuim. Adevărata tragedie este să vedem cum cetăţenii de rând nu se luptă pentru drepturile lor ci fac politică din necazul altora. Ne pricepem de minune să găsim vinovaţi dar nu şi soluţii la problemele pe care le avem. Aţi ieşit la proteste şi vreţi să îl daţi jos pe premier. Perfect! Dar ce vină are Premierul (indiferent cine ar fi el) că funcţionarul public din primăria din oraşul cutare a luat mită pentru a ascunde nişte nereguli sau pentru a acorda nişte avize? De ce este de vină Premierul pentru că cei care ar fi trebuit să facă controale în aceste cluburi/beciuri nu le-au făcut sau dacă le-au făcut au decis că totul este în regulă?

Ştiţi câte astfel de beciuri numite „cluburi” sunt la Cluj şi care nu doar că funcţionează fără avizele necesare dar sunt exact în aceeaşi situaţie ca şi clubul Colectiv din punct de vedere legislativ? De ce până acum, până să se petreacă această tragedie, nu au fost închise? De ce acum fac controale serioase? Pentru că a luat cineva mită? E posibil. Aceştia trebuie daţi jos. Ei sunt cei care trebuie să se asigure de aplicare legii în teritoriu.

Vă vreţi ţara înapoi, hm? Încă o dată?

Este şi mai trist, este o stare de agonie să văd că românii n-au înţeles în aceşti 25 de ani că nu aşa dai jos sistemul corupt. Că nu aşa îţi iei ţara înapoi. Câtă vreme în localităţile voastre nu vă implicaţi deloc, nu faceţi solicitări, reclamaţii şi mergeţi în cluburile astea care funcţionează fără să respecte legea dar nu sesizaţi nicio instituţie abilitată în controale.  Puteţi să tot daţi jos sistemul. În tot acest timp n-au înţeles că nu poţi face politică pe vieţile unor tineri, că trebuie să lupte pentru drepturile lor şi NU pentru a fi conduşi de dreapta sau de stânga, de X sau Z partid. Probabil că atunci când spuneţi că vă vreţi ţara înapoi vă referiţi la faptul că vreţi să fiţi conduşi de aceia care au comasat spitalele înainte de 2012, căci asta spuneaţi de atunci când aţi mai dat jos un guvern şi apoi când v-aţi ales Preşedintele.

Trebuie să recunoaştem, românii sunt un popor de laşi şi asta este adevărat. Dar când se mint singuri e mai grav pentru că au ajuns deja să creadă. Să creadă că vor înlocui actualul guvern cu politicieni care nu sunt corupţi? Şi asta de ce? Pentru că nu aveţi curajul să implicaţi la nivel local unde domneşte corupţia. Pentru că nu aveţi curajul să mergeţi la DNA şi să faceţi o plângere împotriva unui politician, sau funcţionar public, pentru că nu aveţi curaj nici măcar să faceţi o plângere către instituţiile abilitate în controale atunci când nu vă sunt respectate drepturile. Pentru că staţi pe facebook să faceţi evenimente prin care să cereţi demisii şi iar demisii.

N-am înţeles şi nu voi înţelege niciodată treaba asta cu „Ne luăm ţara înapoi”. Dacă în comunism nu a fost a noastră, după revoluţie nu a fost a noastră deşi noi ne-am ales conducătorii. Dar ce e România, un fel de Facebook unde dacă îţi place dai Like şi dacă nu-ţi mai place îl iei înapoi?

Voi schimbati guverne, vă luaţi ţara înapoi când vreţi voi dar acei părinţi? Acei fraţi, acele surori? Au murit şi ei, nu trupeşte şi nu ştim în a cui ţară.

 

 

 

3 COMENTARII

  1. A pastorit si pastoreste un guvern de…cum ii zicea ? Cinstit ? Asa ii zicea…s-a dovedit ca e cel mai corupt guvern de 25 de ani incoace….sa iti aduc aminte de doctorat ? De faptul ca e cercetat penal ? Bai fata ,io inteleg ca mana stapanului care te hraneste nu o musti ,dar macar taci naibii din gura ! Sau astea sunt ordinele ? Ultimele ordine ? Aparati stapanul !!!!!!

  2. Foarte mare adevar. Suntem niste lasi. Toti politicienii trebuie sa dispara.Toti is corupti, dar noi suntem prea lasi. Ponta pleaca, dar acum o sa vina ceilalti corupti. Cei care ne-au taiat salariile. Trebuie sa ii oprim si pe astia. Toti sunt corupti. Trebuie dati jos si primarii de peste tot. Vrem alegeri anticipate.

  3. A iesit prostimea sa il dea jos pe Ponta. Acum ne pune Iohannis premier pe Blaga sau un alt basist. Sau aranjam repede alegeri Anticipate, dar eu pe cine votez ca numai corupti am vazut la televizor? Demisia si tu Iohannis

Comentariile sunt închise.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj