Rigoletto, vestitul bufon, se întoarce la Opera clujeană, joi, 20 noiembrie 2014

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

20nov14 rigolettoOpera Națională Română din Cluj-Napoca vă invită Joi, 20 noiembrie, ora 18.30, la un spectacol  de curte veche:  RIGOLETTO, de Giuseppe Verdi. Seara muzicală promite un spectacol deosebit, bogat în acțiune și pathos, ce se bucură de participarea specială a reputatei soprane Ramona Eremia,  aflată în rolul candidei Gilda.

Capodopera italiană, o vedetă incontestabilă a repertoriului liric universal, ne poftește  cu mare fast la curtea ducelui de Mantua, un amator al plăcerilor ușoare, unde bufonul Rigoletto îți duce zilele uneori vesele, alteori triste, printre  plamfleturi și intrigile tăioase ale înaltei societăți.  Opera în trei acte, adaptată după piesa lui Victor Hugo, „Regele se amuză”,  ia o turnură dramatică atunci când în jocul amuzant al bufonului intervine pasiunea dintre fiica sa Gilda şi libertinul Duce de Mantua, care o vrea cucerită. Rigoletto, îngrijorat, încearcă să evite idila, însă e surprins de capcana răzbunării unor curteni obosiți de ironiile acestuia. Uneltirile lor, precum și propria intenție de răzbunare a lui Rigoletto aduc finalul tragic al poveștii, în care Gilda își pierde viața pentru a-l salva pe bărbatul iubit. 

Opera, care celebrează 163 de ani de la premiera sa absolută, îi reunește pe scena clujeană pe artiștii Fülöp Martin (Rigoletto), Ramona Eremia (Gilda), Sorin Lupu(Ducele de Mantua), Liza Kadelnik, Simonfi Sandor, Beniamin Pop, Henrietta Almași, Bogdan Nistor, Andrei Șofron, Florin Sâmpelean, Daniela Mureșan-Chișbora, Ioana Dan, acompaniați de Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, aflată sub bagheta dirijorului Hórvath Jósef.

Biletele spectacolului sunt puse în vânzare la Agenţia Teatrală,  în reţeaua Eventim (magazinele Orange- inclusiv Orange Shop Dej şi Turda, Germanos, Vodafone, Domo, Librăriile Cărtureşti, Humanitas) şi  online pe  www.eventim.ro.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj