Remus Lăpuşan: “Mircea Avram şi-a bătut joc de banul public. Nu are ce căuta la RAADPP”.

În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan a arătat cum au fost gestioante anumite investiţii, minore, dar care au avut la bază sume mari din banii publici, investiţii realizate în vremea când Mirecea Avram a fost directorul RAADPP Cluj (Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Privat). Remus Lăpuşan cere demisia lui Mircea Avram, acesta din urmă fiind ales, recent, să ocupe din nou, această funcţie.

Mai exact, Remus Lăpuşan a arătat în diferite locaţii cum au fost investiţi foarte mulţi bani.

baita 9  baita 9. 1

baita 9.2 baita 9.3

baita 9.4 baita 9.5

baita 9.6 baita 9.7

baita 9.8 baita 9.10

“Vrem să vă arătăm cum s-a făcut administraţie în Cluj pe vremea când preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj era domnul Alin Tişe şi director la RAADPP era domnul Mircea Avram, care am înţeles că de vineri este din nou reinstalat director al acestei regii. Sunt în măsura în care vă pot arăta ce nu trebuie făcut când ai în grijă banul public. Aici avem exemple de cum s-a jecmănit banul public pe lucruri care au costat de 3, 4 sau 5 ori mai mult decât valoarea de pe piaţă.  Suntem pe Băiţa 9, este o clădire şi o zonă administrată de RAADPP , aici s-au făcut câteva lucrări foarte interesante. Avem acest gard, 190 de metri liniari care a costat  aproximativ 350 de milioane de lei vechi, ceea ce este o surpriză total neplăcută. Dommnul Mircea Avram nu are ce să caute în fruntea acestei regii. Trebuie să îşi dea demisia şi din funcţia de membru a consiliului de administraţie al regiei pentru că prin ceea ce a făcut şi-a bătut joc de banul public. Cu 6000 de lei făceai un astfel de gard cu tot ce intră aici”, a explicat Remus Lăpuşan.

Un alt exemplu este legat de aleile din jurul clăditii, sunt aproximativ 186 de metri pătraţi de alee şi în jur de 135 de metri liniari de borduri. Această lucrare a costat 52.000 RON.

“În 2011, aici au fost amenajate zonele verzi. 84 de buxus şi a fost semănată iarbă, 83 de kg de sămânţă de iarbă, cu atâta însămânţezi aproximativ 4 hectare de teren, aici fiind vorba de 180 de metri pătraţi”, a mai adăugat consilierul judeţean PSD.

O altă oprire a fost făcută la un spaţiu în care funcţionează tot cabinete medicale, aflat pe strada Galaxiei nr 13 unde spaţiul este administrat tot de RAADPP.

galaxiei  galaxiei1

galaxiei 2

“Aici sunt două serii de lucrări făcute, una în august 2011 şi una în mai 2012. Teoretic aici a fost o adevărată mlaştină şi au fost aduse şi descărcate 190 metri cubi de pământ, ceea ce înseamnă foarte mult. Ca şi cum aici ar fi fost un crater şi mă mir că n-a ajuns clădrea aici. Tuia piramidală 39 de bucăţi, nu mai există atâtea au fost achiziţionate cu 70 de lei plus TVA. Borduri cu 15 lei, dar nu ştiu unde sunt că nu se mai găsesc şi băncuţele, fiecare câte 250 de lei. Buxus cu câte 40 de lei, în total 74.000 lei, aproape o casă de vacanţă făceai cu banii aceştia. Este bătaie de joc pe bani publici. Asta e mai mult decât neobrăzare ca domnul Avram după ce a făcut aşa ceva să vrea să fie din nou director la RAADPP”, a mai arătat Remus Lăpuşan.

Totodată acesta a mai spus că “şi domnul Iuga este acum preşedinte al consiliului de administraţie, şi-a dat demisia pentru că nu făcea faţă, cred că ar trebui să ne lase că este un incompetent. În a doua tranşă de lucrări s-au plantat 470 de buxus care au costat aproximativ aproape 100 de lei un buxux.şi acest balansoar cu tot cu manoperă care a costat în urmă cu 2 ani şi 2 luni 4000 de lei. Îl aveţi aici în faţă  îl vedeţi cum arată. Aici  s-au făcut două lucrări, una de 75 de milioane de lei vechi şi alta de 50 de milioane la un interval de 6 luni şi se vede ce risipă de bani publici”.

În același context, PSD Cluj îl întreabă pe dl. Mihai Seplecan dacă are vreo legătură cu societatea MITMOL CONSTRUCT, beneficiară a contractului nr.108/02.05.2012.

A treia oprire a fost făcută chiar la sediul RAADPP Cluj, unde aflăm că bannerul de la poartă împreună cu cele două spaţii de fumat pentru angajaţi au costat nici mai mult, nici mai puţin de 460 de milioane de lei vechi.

raadpp raadpp 1

raadpp 2 raadpp 3

raadpp.4 raadpp5

raadpp 6

“În 28 04 2014 le-am cerut prima informare despre investiţiile pe drumuri judeţene, atât pe reparaţii cât şi pe modernizare şi pe managementul deşeurilor. În momentul în care preşedintele Cosniliului Judeţean nu a mai fost Horea Uioreanu am cerut un audit pe tot ce înseamnă regie, societate care aparţine de Consiliul Judeţean. Răspunsul din păcate a fost evaziv, mi s-a sugerat să nu confund auditul cu controlul interm, că auditul se face planificat printr-o adresă înaintată, am revenit şi le-am cerut ultimul raport de audit întocmit pentru fiecare entitate. Aştept cu nerăbdare să îmi dea aceste raporturi, atât a camerei de constrol a României cât şi al auditului intern dacă există, sau auditului extern să văd o diagnoză clară a tot ce înseamnă regie, societate, serviciu, direcţie din cadrul Consiliului Judeţean. Spre surprinderea mea, niciun  proiect al Consiliului Judeţean în ceea ce înseamnă infrastructură, atât drumuri judeţene cât şi alte investiţii, dacă vedeţi aeroportul sau  managementul deşeurilor nu sunt implementate  fără să avem aplicate corecţii financiare în cadrul acestora, sau să nu avem întârzieri, sau chiar reziliere de contracte, ceea ce duce la o stagnare a dezvoltării oraşului”, a spus la rândul său preşedintele comisiei buget finanţe al Consiliului Judeţean Cluj,  Vasile Sălătiuan.

Contactat telefonic, Mircea Avram a spus: “Când aţi ajuns la regie eram la  Consiliul Judeţean pentru a debloca o altă situaţie. Eu ce să vă spun? Este prima mea zi de director, acum mă atacă cu chestii din 2011, au vrut să îşi pună ei om, dar am fost eu ales. Eu nu am acum nimic în faţă, nu văd documentele, ce să spun? Despre spaţiile de fumat, acolo aţi văzut au fost puşi şi trandafiri, panoul acela mare, a fost amenajat frumos, totul. Vom face o conferinţă de presă, sau în cel mai rău caz revenim cu un comunicat de presă, nu am ce face, trebuie să mă apăr”.

aadpp, lapusanasfalt baitabalansoar galaxieigard baitalapusanlapusan galaxieilapusan si ilarieteren baitaloc fumatremus lapusan baita

 

 

Articole Noi