RE/MAX Grup de Lux: Piaţa imobiliară din Cluj-Napoca depăşeşte 1 miliard de euro

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj
  • Încasări din comisioane de 1,25 milioane de euro pentru RE/MAX Grup de Lux
  • Tranzacţii cu imobile istorice din centrul Clujului – ce proprietăţi a vândut compania în ultimii ani

Ramona CucRE/MAX Grup de Lux, una dintre primele francize RE/MAX în România şi în Cluj-Napoca, estimează că piaţa imobiliară clujeană va ajunge, în acest an, la o valoare de peste 1 miliard de euro, dacă sunt luate în calcul toate categoriile de tranzacţii.

„Agenţia imobiliară Grup de Lux s-a afiliat reţelei RE/MAX în urmă cu 5 ani, după o experienţă de 15 ani pe piaţa imobiliară din Cluj-Napoca. În cei 20 de ani de existenţă a biroului nostru, am observat principalele schimbări prin care a trecut piaţa imobiliară locală şi, putem spune că, 2016 este un an promiţător în care estimăm că toate tranzacţiile, fie ca sunt vânzări – achiziţii sau închirieri, pe orice segment, vor ajunge la o valoare totală de peste 1 miliard de euro”, a declarat Ramona Cuc, Broker – Owner RE/MAX Grup de Lux.

Potrivit afirmaţiilor sale, în acest an, din totalul tranzacţiilor pe piaţa clujeană, cca. 75% vor implica proprietăţi rezidenţiale, restul de 25% fiind împărţite între locaţii de tip office, comercial sau industrial.

„Preţul mediu pe segmentul rezidenţial este, în acest moment, cel mai mare din ţară – undeva la cca. 1.200 euro/mp, cu vârfuri ce depăşesc uşor 1.500 euro/mp”, a mai spus Ramona Cuc, afirmând că pe acest segment preţurile au crescut cu cca. 12% în ultimul an şi, în acelaşi timp, au fost livrate multe unităţi locative noi în Cluj-Napoca, dar şi în Floreşti.

Afaceri de peste 1,25 milioane de lei pentru RE/MAX Grup de Lux

Un business pornit în urmă cu 20 de ani şi afiliat apoi reţelei RE/MAX, Grup de Lux a raportat în 2015 o cifră de afaceri, realizată din comisioanele încasate, de cca. 1,25 milioane de lei, din care peste 74% sunt obţinute din tranzacţii de vânzare-cumpărare.

“Peste 70% din cifra de afaceri reprezintă tranzacţii în reprezentare exclusivă pentru proprietar, în care agentul reprezintă exclusiv interesele proprietarilor, implicându-se cu toată energia şi expertiza lui şi a reţelei în interesul proprietarului. Astfel, agentul are interes în a colabora cu orice alt agent din piaţă în identificarea unui cumpărător, scurtând astfel şi timpul de tranzacţionare”, a mai spus Ramona Cuc.

În ceea ce priveşte ponderea tranzacţiilor pe segmentul rezidenţial, acestea însumează 72% din business-ul companiei, restul de 28% revenind tranzacţiilor pe segmentele comercial, office şi industrial.

Cea mai mare tranzacţie – 10 milioane de euro

Cea mai mare tranzacţie din istoria biroului RE/MAX Grup de Lux a fost cu un imobil istoric în Cluj- Napoca, contractat la 10 milioane de euro şi tranzacţionat între două societăţi comerciale.

Printre tranzacţiile importante ale biroului se numără şi câteva clădiri istorice de referinţă ale Clujului – Hotel Continental, Policlinica Studenţească, Căminul Conservatorului sau Vila Tatar.

“De asemenea, au fost clădiri importante de birouri pe care le-am tranzacţionat exclusiv – Power Business Center sau Maestro Business Center – cât şi alte proprietăţi mari din categoria comercial, dar şi terenuri importante pentru dezvoltări imobiliare, cu valori de tranzacţionare de peste 1 milion de euro”, a mai adăugat Ramona Cuc.

Despre RE/MAX

RE/MAX este lider mondial în real-estate, fiind franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment. Compania, înfiinţată în 1973 în Denver, are astăzi peste 100.000 de agenţi afiliaţi în birouri aflate în cca. 100 de ţări din întreaga lume. În Europa, RE/MAX este prezent în 33 de ţări, cu peste 1.600 birouri şi 15.000 de agenţi, continuând să se extindă. www.remax.ro

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj