sâmbătă, martie 2, 2024

Recomandările polițiștilor rutieri pentru circulația pe vreme rea.

February Special Offer

Epilare Definitivă-Full Body 700 RON În plus beneficiezi de oferta 5+1 cadou, la doar 3200 RON, in momentul achitării integrale, a pachetului de 5 şedinţe. PROGRAMEAZĂ-TE ACUM CONTACT 0754458985

Recomandările polițiștilor în contextul condițiilor meteorologice din aceste zile. Acestea vin în scopul prevenirii unor evenimente negative.

Recomandările polițiștilor clujeni sunt următoarele:

 Informați-vă și pregătiți-vă corespunzător înainte de a pleca la drum, despre condiţiile meteo şi starea drumurilor.

 Puteți fi informați cu privire la condițiile de trafic rutier, evenimente rutiere și eventuale rute ocolitoare prin intermediul Centrului INFOTRAFIC al I.G.P.R.

 Anterior deplasării, asigurați-vă că instalațiile de iluminare, semnalizare, climatizare și dezaburire sunt în stare bună de funcționare și verificați nivelul uleiului, combustibilului, antigelului și al lichidului de parbriz.

 Atenție la viteza de deplasare! Adaptați-o în funcție de condițiile de drum, astfel încât orice manevră să poată fi efectuată în condiții de siguranță! Respectați regimul legal de viteză!

IMPORTANT: Conducătorul auto este obligat să circule cu o viteză care să nu depășească 30 km/h în localități sau 50 km/h în afara localităților (…) atunci când vizibilitatea este sub 100 m în condiții de ceață, ploi torențiale, ninsori abundente.

 Conducerea autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, este permisă doar dacă autovehiculul este dotat cu anvelope de iarnă, conform prevederilor în vigoare.

 În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini este recomandat să folosiți frâna de motor.

 Nu bruscați comenzile și păstrați o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.

Pe timp de ceață şi ninsoare, distanţele sunt mai
greu de apreciat!

 În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Manifestați calm, nu vă angajați în depășirea coloanelor de autovehicule! Să nu uităm de politețea rutieră!

 În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie așezate la o distanță mai mare de autovehicul în condiții de vizibilitate redusă.

 Pietonilor le este recomandat să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

 Astfel, pietonii pot deveni în acest context mult mai puțin vizibili. Încercați, pe cât posibil, adoptarea unei vestimentații în culori deschise, pentru a putea fi observați cu ușurință.

Recomandăm adulților luarea în considerare a acestui aspect, pentru a preveni evenimentele rutiere în care pot fi implicați copiii.

 Totodată, în cazul deplasării pe timp de noapte sau în condiții de vizibilitate redusă, pietonii sunt rugați să folosească mijloace de semnalizare luminoasă (lanternă etc.) sau să poarte o vestă reflectorizantă.

 De asemenea, reamintim pietonilor să traverseze drumul doar prin locurile permise și după ce s-au asigurat că au fost observați de conducătorii auto.

Să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

 După cum am amintit, în condiții de vreme rea, vizibilitatea scade așadar acordați șoferilor timp suficient pentru a vă vedea și pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare.

Conduceți în mod responsabil, cu multă atenție!

Citește mai mai multe „Informații Utile”.

Articole Noi