RECITAL SPECIAL DE TANGO LA MUZEUL ETNOGRAFIC AL TRANSILVANIEI CU STRÂNGERE DE FONDURI PENTRU ACHIZIȚIONAREA UNUI BANDONEON

afis concert tango 26 iulieMuzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invită în data de 26 iulie, de la ora 18:00, la evenimentul Dansăm un bandoneon. Concert de Tango argentinian.

Evenimentul este organizat de Asociația Culturală „Cluj Tango Orchestra”, care își propune să aducă în fața publicului larg muzica autentică a tangoului argentinian din Buenos Aires.

Orchestra este formată din muzicieni profesioniști:

Diana Crețu si Pedro Nunez vin din Orchestra Filarmonicii de Stat din Uruguay, violoniști cu o activitate profesională de peste 20 de ani în această orchestra, concertând pe marile scene ale Americii de Sud;

Olga Bordas, pianistă cu o bogată experiență scenică, atât în țară cât și peste hotare;

Sorin Robert – bandoneon, fondatorul Asociației Culturale „Cluj Tango Orchestra”.

Scopul acestui concert este de a strânge fonduri pentru achiziționarea unui bandoneon, instrument ce se fabrica manual în Germania, neexistând în Romania. Momentan, instrumentul care îl are orchestra este cu titlu de împrumut, pentru o perioadă determinată.

Acest proiect de strângere de fonduri pentru bandoneon a fost inițiat în România de Lucian Stan, campion european de tango argentinian, dansator profesionist si profesor pedagog în arta tango-ului, prieten de suflet al muzicienilor. Pe baza unei propuneri susținute de Argentina și Uruguay, tangoul a fost inclus în anul 2009 pe Lista reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanității, bandoneonul fiind o componentă foarte importantă a acestuia.

Orchestra de tango care oferă recitalul de la Muzeul Etnografic al Transilvaniei este prima înființată în Transilvania, purtând cu mândrie numele orașului Cluj Napoca, unde  își desfășoară activitatea cei patru muzicieni.

Articole Noi