Cluj24h.ro

vineri, octombrie 22, 2021

Reamenajare Piața Mărăști – clujenii sunt invitați la dezbatere.

Reamenajare Piața Mărăști – Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) vă invită la o nouă dezbatere publică marți, 12 octombrie 2021, ora 17.

Tema dezbateri: „Reamenajare Piața Mărăști”. 

Dezbaterea se va desfășura online, pe platforma electronică ZOOM. Va fi transmisă live pe paginile de Facebook Municipiul Cluj-Napoca și CIIC – Centrul de Inovare și Imaginație Civică.

„Așa cum am mai spus, anul 2021 este anul dedicat cartierelor și îmbunătățirii calității vieții clujenilor.

Avem proiecte ample de regenerare urbană în zona tuturor marilor cartiere din municipiu. Promovăm astfel o dimensiune verde, nepoluantă a orașului.

Obiectivul nostru este creșterea calității vieții în fiecare cartier cu aducerea facilităților importante cât mai aproape de cetățean”, a declarat primarul Emil Boc.

Luarea cuvântului la dezbatere.

Pentru înscrierea la cuvânt, cei interesați sunt rugați să adreseze o solicitare în opțiunea ”mesaj” a paginii de Facebook.

Vor primi linkul de conectare în ziua dezbaterii și detalii cu privire la intervenție.

„Conceptul de amenajare propus pentru zona Pieței Mărăști se înscrie în conceptul Oraș pentru pietoni.

Este testat deja cu succes în mai multe zone din oraș. Cel mai cunoscut exemplu este cel al străzii smart Molnar Piuariu.

Studiul realizat pentru Piața Mărăști propune revitalizarea spațiului urban cu accent pe îmbunătățirea locuirii.

Accentul cade pe reabilitarea, extinderea și modernizarea rețelei de spații publice și a sistemului de mobilitate care deservesc zona rezidențială și de servicii Piața Mărăști”,

a explicat Ovidiu Cîmpean, coordonatorul CIIC și director de dezvoltare în cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Fiecare clujean poate veni cu o idee sau inițiativă valoroasă.

Aceasta este ideea centrală a Centrului de Inovare și Imaginație Civică (CIIC).

Este locul în care reprezentanți ai administrației publice locale, cetățeni și specialiști din mediul economic și universitar dezbat transformările și provocările urbane.

Prin CIIC se dorește încurajarea participării și implicării cetățenilor în ceea ce înseamnă dezvoltarea Clujului.

Asta pentru a utiliza cât mai bine resursele creative ale comunității.

În perioada 2019-2021, dezbaterile organizate sub cupola CIIC au făcut parte din proiectul „Creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni – ANTO – CIIC’’.

Proiectul este finanțat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 -2020 (POCA), Axa prioritară 2 Administrație publică și sistem judiciar accesibile și transparente.

În cadrul proiectului, mecanismele oferite de Centrul de Inovare și Imaginație Civică au fost utilizate în planificarea strategică a proceselor de inovare socială.

Totul pentru creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor oferite cetățenilor municipiului Cluj-Napoca.

Citește mai multe din ”Administrație”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Noi