RAT Cluj-Napoca doreşte majorarea gigacaloriei. Ce vrea Primăria Cluj-Napoca să facă?

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

caloriferRegia Autonomă de Termoficare (RAT) Cluj-Napoca a solicitat majorarea preţului gigacaloriei livrate populaţiei prin sistemul centralizat de termoficare.

„Aşa cum am declarat la începutul acestei ierni, preţul achitat de gigacalorie de către clujeni va rămâne neschimbat pe toată durata sezonului rece, diferenţele de costuri cauzate de modificarea tarifelor urmând a fi suportate de la bugetul local pentru această iarnă”, a declarat primarul Emil Boc.

Pentru stabilirea costului gigacaloriei începând cu iarna următoare (noiembrie 2015 – martie 2016) Primăria demarează o procedură de consultare publică prealabilă adoptării hotărârii locale privind preţurile practicate de RAT Cluj-Napoca.

„Doresc să facem tot ce este posibil pentru a susţine familiile clujenilor în faţa creşterii costurilor şi analizăm posibilitatea alocării din iarna următoare a unor subvenţii de la bugetul local pentru acele familii pentru care creşterile ar fi dificil de suportat, având în vedere venitul pe membru de familie”, a mai explicat primarul Emil Boc.

În cosecinţă, în perioada 10 – 20 decembrie 2014, Primăria municipiului Cluj-Napoca anunţă derularea unei proceduri de consultare publică în baza Legii 52/2003 privind transparenţa decizională, cu privire la un proiect de hotărâre locală privind subvenţionarea în funcţie de veniturile pe membru de familie a clujenilor care întâmpină dificultăţi financiare în acoperirea costurilor de încălzire pe lunile de iarnă.

Modificările de tarife sunt motivate de către RAT având în vedere majorările de costuri ale materiilor prime (gaze naturale şi energie electrică) – produse din factori independenţi de capacitatea de anticipare şi precontractare a Regiei Autonome de Termoficare Cluj-Napoca. Este necesară acordarea de către bugetul local a unor subvenţii de tipul ajutorului de încălzire, pentru acea parte a beneficiarilor clujeni care, în baza veniturilor pe membru pe familie, necesită susţinerea comunităţii. Astfel, în urma stabilirii de către Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice a Preţurilor (ANRSC) a tarifelor pe care Regia Autonomă de Termoficare Cluj-Napoca le va aplica începând cu data de 1 ianuarie 2015 municipalitatea consideră că se impune stabilirea unei forme suplimentare de susţinere a populaţiei prin stabilirea unei subvenţii de tipul ajutorului de încălzire şi care ar putea fi acordat pe acelaşi model cu ajutorul oferit din fonduri naţionale.

Documentul poate fi consultat pe site-ul primăriei la secţiunea „Dezbateri Publice” orice sugestie sau propunere putând fi comunicată Primăriei prin înregistrarea la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetăţeni, sau pe adresa de mail consultarepublica@primariaclujnapoca.ro.

Foto: Arhiva cluj24h.ro

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj