Rares Rusu vrea să ştie din ce bani au fost plătiţi managerii de proiecte pe fonduri eruopene de la CJ Cluj

rares rusu pmpConsilierul judeţean, Rareş Rusu vrea să ştie din ce bani au fost plătiţi managerii de proiecte pe fonduri europene din Consiliul Judeţean.

Acesta vrea totodată ca banii irosiţi pentru aceste salarii plătite pentru persoanele care nu şi-au făcut treaba să fie recuperaţi. De altfe, Rareş Rusu a cerut la ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Cluj să i se spună care sunt persoanele ce lucrează la proiectele derulate de Consiliul Judeţean pe fonduri europene. Atunci, directorul executiv, Mariana Raţiu a enumerat câţiva colegi de ai săi.

Dacă ținem seama de restanțele la proiectele europene derulate de către Consiliul Județean Cluj, din care cele mai multe au fost provocate și  de lipsa de informare cu privire la neajunsurile derulării acestora, cauzate chiar de managerii de proiect, este imperios necesar ca plenul CJ să cunoască sursa de finanțare a salariilor celor ce se fac vinovați de întârzierea acestor proiecte.Pentru că din cauza lipsei de comunicare a acestor manageri de proiect, clujenii au pierdut deja fonduri europene extrem de importante în proiecte precum proiectul intermodalul de transport sau  Tetarom  IV  și  pentru  că  suntem  în pericol  de  a  pierde  fondurile  pentru  Centrul  de Management Integrat al Deșeurilor (CMID), este necesar să știm cine și ce sume de bani a primit pentru a nu își face datoria. O măsura necesară este aceea de a se gasi modalități prin care să recuperăm banii încasați până acum de către cei vinovați sau de stopare a plății acestor sume de bani până în momentul în care aceste proiecte vor reintra în grafic. Propun ca măsura recuperării integrale a tuturor sumelor încasate necuvenit să fie luată numai în cazul în care proiectele aflate în derulare nu vor fi aduse la zi, iar clujenii vor pierde fondurile europene care ar putea fi folosite pentru modernizarea județului, a transmis consilierul judeţean Rareş Rusu.

Articole Noi