QUEEN OF HEARTS în premieră națională pe TIFF UNLIMITED.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj
Dronningen/Queen of Hearts Directed by MAY EL-TOUKHY Nordisk Film Production A/S Produced by CAROLINE BLANCO  & RENE EZRA Photo Credit:ROLF KONOW is a must
Dronningen/Queen of Hearts
Directed by MAY EL-TOUKHY
Nordisk Film Production A/S
Produced by CAROLINE BLANCO & RENE EZRA
Photo Credit:ROLF KONOW is a must

Queen of Hearts / Dama de cupă, o dramă daneză controversată, multipremiată internațional, va fi lansată de Transilvania Film în premieră în România pe TIFF Unlimited, începând cu 25 noiembrie.

În contextul sălilor de cinema închise din cauza pandemiei, iubitorii de film sunt privați de bucuria premierelor.

Transilvania Film vine în întâmpinarea lor și își adaptează calendarul de distribuție, lansând în premieră națională Dama de cupă direct online pe platforma TIFF Unlimited. Filmul va fi disponibil pe unlimited.tiff.ro pentru publicul larg în sistem pay-per-view, cu un bilet digital care costă 15 lei și care este valabil 72 de ore.

Dama de cupă va avea și două avanpremiere online: pe 22 noiembrie pe platforma Cinema Elvire Popesco (Elvire Chez Vous) și pe 23 noiembrie pe cea a Cinema Arta din Cluj (Arta – Acasă).
Filmul este o puternică dramă psihologică și o are în centru pe Anne (Trine Dyrholm), o avocată de succes specializată în drepturile copiilor și adolescenților, a cărei viață de familie pare perfectă alături de Peter (Magnus Krepper), soțul ei medic, și de cele două fetițe gemene ale lor.

Când Gustav (Gustav Lindh), fiul adolescent al lui Peter dintr-o căsătorie anterioară, se mută cu ei, lucrurile iau o turnură nesănătoasă și Anne face unele alegeri periculoase care amenință să îi distrugă căsnicia și cariera.

Dama de cupă explorează pas cu pas construirea unui secret de familie, în care sfidarea destinului, dorința carnală și minciunile vinovate contribuie la crearea unei dileme morale tragice.

”În Dama de cupă o femeie puternică ia o serie de decizii care pot avea consecințe inimaginabile pentru ea și cei dragi. Filmul cercetează cât de departe suntem dispuși să mergem atunci când facem astfel de alegeri, astfel încât viața noastră să nu fie dată peste cap”, declară May el-Toukhy, tânăra regizoare a filmului.

Dama de cupă a avut premiera mondială anul trecut la Sundance Film Festival, unde a câștigat Premiul Publicului.

”În domeniul ficțiunii avem tendința de a spune povești despre binele din rău, dar rareori ne oprim asupra răului din bine, deși acesta din urmă conține și el adevăruri eterne despre comportamentul uman”, mai spune regizoarea.

Printre celelalte distincții obținute între timp se numără Premiul pentru Cea Mai Bună Regie la TIFF, trei premii la Göteborg Film Festival și nu mai puțin de nouă trofee la Premiile Academiei Daneze de Film, inclusiv pentru cel mai bun film, cea mai bună regie, cel mai bun scenariu, cea mai bună imagine și cea mai bună actriță.

Dronningen/Queen of Hearts Directed by MAY EL-TOUKHY Nordisk Film Production A/S Produced by CAROLINE BLANCO  & RENE EZRA Photo Credit:ROLF KONOW is a must
Dronningen/Queen of Hearts
Directed by MAY EL-TOUKHY
Nordisk Film Production A/S
Produced by CAROLINE BLANCO & RENE EZRA
Photo Credit:ROLF KONOW is a must

Critica internațională a acordat ample spații filmului, lăudând felul  în care regizoarea May el-Toukhy a abordat un subiect șocant (”O puternică dramă care spulberă aparențele stilului de viață ultra-civilizat scandinav, oferind o perspectivă sumbră asupra unor comportamente inacceptabile” – The Hollywood Reporter), dar și prestația de excepție a actriței principale (”Trine Dyrholm e senzațională în rolul unei agresoare sexuale atipice în acest film provocator și plin de semne de întrebare” – Variety).

Dama de cupă este distribuit în România de Transilvania Film și poate fi văzut în premieră națională pe TIFF Unlimited începând cu 25 noiembrie.

TIFF Unlimited este platforma de streaming a Festivalului Internațional de Film Transilvania, disponibilă online și în aplicațiile iOS și Android (mobile și TV), cu un catalog de filme independente, premiate, actualizat constant.

Platforma poate fi accesată pe bază de abonament lunar sau anual.

Detalii pe unlimited.tiff.ro.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Vice România, Films in Frame.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj