QuartFest: Simfonie de cvartete în Parcul Central

afis_55x95cm_quartfest_OK.inddMâine va fi dat startul Festivalului QuartFest, singurul dedicat cvartetelor de coarde din România. Spectatorii pasionați de muzică clasică, jazz, dar şi coveruri ale unor piese din ultimii ani sunt așteptați în Parcul Central din Cluj-Napoca, în perioada 28-30 august 2015 unde, în cele trei seri dedicate evenimentului, de la ora 19, vor concerta cvartete românești cunoscute la nivel național și internațional.

QuartFest este primul festival din România și printre puținele din Europa care unește cvartetele de coarde și promovează muzica de cameră într-un spațiu mai puțin obișnuit.

La cea de a doua ediție a festivalului vor participa: Grazioso (Targu-Mureș),Eufonia String (Cluj-Napoca), Vates Quartet (Cluj-Napoca), Arpeggione (București), Artes Quartet (Iași), Chromatic (București), Four Seasons (Cluj-Napoca), Napocensis (Cluj-Napoca) Rua (Cluj- Napoca) și împreună cu acestea să creeze un spectacol inedit pentru melomani.

Evenimentul este organizat de către Asociația Teatrul Imposibil și va fi găzduit în Parcul Central al orașului, la Casino – Centrul de Cultură Urbană, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca şi al Ministerului Culturii. Accesul la spectacole este liber.

Proiesct realizat cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Cluj-Napoca, sub egida și pentru susținerea candidaturii orașului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii.

Pentru mai multe detalii urmăriți pagina de Facebook.

Articole Noi