Publicul a cerut: comedia “Usturoi”, din nou la cinema ”Florin Piersic” în perioada 4-10 martie!

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

usturoiLa cererea publicului, comedia”Usturoi” figurează, din nou, în programul din săptămâna cinematografică 4-10 martie de la cinematograful Florin Piersic din Cluj-Napoca – zilnic, de la ora 20:00 și marți, 8 Martie, și de la ora 17:00. ”Usturoi” (”cel mai neromânesc film românesc”) este prima producție cinematografică independentă produsă exclusiv în Transilvania după 1989, iar succesul de casă de la Florin Piersic a fost mult deasupra multor producții Hollywood-iene, conform directoarei cinematografului, Ioana Călin.

Filmul ”Usturoi”, scris și produs de bloggerul clujean Radu Băzăvan (www.groparu.ro) și regizat de Lucian Alexandrescu, stabilit în Miami, SUA, ajunge astfel la a patra săptămână de proiecție în orașul nostru. Pelicula descrie prietenia dintre doi copii (unul de etnie romă) și călătoria acestora dintr-un sat din Sălaj către Cluj-Napoca, unde visează să-și îndeplinească visul de a deveni actori. Filmul se adresează celor foarte tineri, celor în floarea vârstei și seniorilor deopotrivă, iar clasificarea de la Consiliul Național al Cinematografiei este AG (audiență generală), ”Usturoi” fiind una din puținele producții la care copiii, părinții și bunicii pot merge împreună la film.

Succesul filmului în rândul spectatorilor de vârstă școlară a fost fără precedent pentru un film românesc din ultimii ani. De asemenea, se duce o campanie susținută de proiecție a filmului în Germania, după un parteneriat cu Edmond Nawrotzky-Török (aproape toate proiecțiile de la Kommunales Kino Freiburg au fost cu casa plină) și, în curând, în Franța – un parteneriat cu Facultatea de Litere a UBB, catedra de LMA, pentru traducerea subtitrărilor în limba franceză, urmează să înceapă în perioada imediat următoare.

Filmul ”Usturoi” conține scene filmate artistic (inclusiv din dronă, prin amabilitatea lui Matei Pleșa) cu centrul orașului Cluj-Napoca și obiectivele sale mai importante, fapt ce completează branding-ul orașului care, poate, stă cel mai bine din România la acest capitol.

Despre ”Usturoi”:

– Synopsis: Eremia (un copil rom) și Nicușor doresc să-și depășească condiţia lor limitată de copii săraci și fug la oraş ca să se facă actori şi să îşi asigure astfel o viaţă mai bună pentru ei şi familiile lor. Pe drum trec prin tot felul de încercări, sunt chiar aproape să-şi piardă viaţa, dar în cele din urmă ajung cu bine la Cluj.

– Echipa: tehnic – regizor Lucian Alexandrescu, E-motion Films; Regizor secund: Ionut Turda; Producția: Radu Băzăvan, Mircea Groza; Director de imagine: Ionuţ Turda, Lumini: Cristian Nemeş, Derrick Doty; Camera: Ionuţ Turda, Derrick Doty, Cristian Nemeş, Lucian Alexandrescu; Scenariu: Radu Băzăvan; Sunet: Mihai Pripon, Victor Sămpăleanu; Director de set: Mircea Groza, Radu Băzăvan; Montaj şi procesare: Lucian Alexandrescu, Ionuț Turda; Procesare sunet: Mark Riemersma; Director de logistică: Mircea Groza.

– Distribuția: Sebastian Topan, Darius Stoica, Tibi Covaci Senior, Elena Ivanca (Teatrul Național Cluj- Napoca), Nicu Varga, Jon Selesi , Daniela Stoica, Mircea Groza, Ileana Negru (Teatrul Național Cluj- Napoca), Gheorghe Tamba, Istvan Robert Kanalas, Gabriel Oană, Răzvan Dragoș, Adrian Hădean, Alina Dragoș, Mishu Călian, Vlad Cucu.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj