PSD Cluj: „Dl. Mihai Seplecan suferă de cultul personalităţii!”. Ce răspunde Consiliul Judeţean?

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

mihai seplecan 2Reprezentanţii PSD Cluj au transmis un comunicat prin care aduce diferite acuzaţii la adresa noului preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan. Acesta din urmă a transmis un comunicat de presă pentru a clarifica situaţia. 

„Dl. Mihai Seplecan, liberalul care îşi ascunde parcursul profesional şi educational, proaspăt instalat în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, a trecut de la episodul cerşitului de invitaţii la evenimentele importante ale Clujului, la cel de a-şi construi un cult al personalităţii, asemănător dictatorilor care şi-au ascuns sau falsificat CV-ul, precum Elena Ceauşescu. Într-o  epocă  a descentralizării  puterii,  administrative,  politice,  „omului  providenţial”  Mihai  Seplecan,  fără capacitatea  de  a  înţelege  adminstraţia  şi  corigent  al  bunului  simţ  comunitar  doreşte  cu  orice  preţ să subordoneze instituţiile locale, cultului prezidenţial. Primul pas îl reprezintă o directivă impusă instituţiilor aflate în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, care sunt atenţionate,  că   fiecare  regie, societate  comercială,  serviciu  public  sau  şcoală  specială,  care  organizează  o „conferinţă de presă, dezbatere publică, şedinţă publică, diferite seminarii colocvii, cursuri, întâlniri, inaugurări de obiective sau facilităţi, aniversări jubiliare, vizite ale unor delegaţii interne sau externe, etc” este condiţionată de prezenţa dlui. Mihai Seplecan sau de cuvântul său, desigur scris cu sârguinţă de alţii…”, se arat[ ]n comunicat.

„Acest început de  cult al personalităţii, poate fi justificat prin carenţele educaţionale, însă nu poate fi acceptat de  clujeni.  Inspirat  probabil  de  perioada  comunistă,  în  care  Elena  Ceauşescu  era omniprezentă,  dl.  Mihai Seplecan trebuie să înţeleagă că respectul comunităţii clujene nu-l va câştiga prin cerşitul de invitaţii şi datul din coate pentru a apărea în faţa reflectoarelor, ci prin muncă, seriozitate şi transparenţă!”  a declarat dl. Remus Lăpuşan, preşdintele PSD Cluj.

La rândul său, Consiliul Judeţean Cluj a transmis un comunicat de presă în care a explică aceste reguli nu sunt noi, dar a vrut să le reamintească să le respecte.

consiliu judetean„Regulile de comunicare precizate în respectivul document nu reprezintă în niciun fel o noutate pentru Consiliul Judeţean Cluj şi pentru entităţile publice care funcţionează sub autoritatea acestuia, iniţiativa instituirii lor neaparţinând actualului preşedinte al forului administrativ judeţean ci celor care l-au precedat în această funcţiei. Motivul retransmiterii acestei circulare îl reprezintă tocmai nerespectarea de către reprezentanţii unor entităţi subordonate Consiliului Judeţean a acestor reguli care au drept singur scop crearea unui proces coerent de comunicare al acestui întreg funcţional pe care îl reprezintă Consiliul Judeţean, în calitate de for tutelar, împreună cu toate entităţile care funcţionează în subordinea acestuia”, se arată în comunicatul transmis de Consiliul Judeţean Cluj.

„Decizia transmiterii acestei circulare care nu face decât să reamintească necesitatea respectării unor reguli demult instituite, convenite şi aplicate cu succes de către multe dintre subordonatele Consiliului Judeţean are la bază necesitatea reintrării în normalitate şi dorinţa firească de a recâştiga respectul cetăţenilor, al presei, al tuturor celor cu care interacţionăm pentru forul administrativ clujean. Aceste reguli, bune de altfel şi necesare, au fost doar readuse în atenţia celor care au uitat să le respecte şi nu majorităţii covârşitoare care o făcea deja de mult timp şi fără niciun fel de probleme. Chiar dacă ele ar putea să îi supere pe unii, mai puţin dornici de proceduri clare şi eficiente, nu avem ce să facem pentru că, după cum am mai afirmat, dorinţa noastră nu este decât aceea de a vorbi pe o singură voce, în mod informat şi competent, evitând unele carenţe şi disfuncţionalităţi care au apărut în trecut. Se evită în acest fel numeroasele situaţii în care, reprezentanţilor conducerii Consiliului Judeţean li s-au solicitat informaţii sau clarificări cu privire la asemenea subiecte care nu fuseseră nici măcar comunicate Consiliului Judeţean. În plus, vreau să fie foarte clar pentru toată lumea, regula potrivit căreia declaraţiile de presă se vor acorda doar cu aprobarea preşedintelui Consiliului Judeţean vizează, în mod evident, marile proiecte de dezvoltare a judeţului, investiţiile pe care le gestionăm şi proiectele de mare anvergură, nu chestiunile uzuale şi care ţin de funcţionarea de zi cu zi a instituţiilor subordonate. În ceea ce priveşte iniţiativa stabilirii unor asemenea reguli, necontestată de nimeni din momentul instituirii lor, în anul 2009, şi până în prezent, tutela administrativă pe care Consiliul Judeţean o exercită asupra subordonatelor nu numai că ii dă acest drept, dar chiar îl obligă în demersul de eficientizare a întregii activităţi ” a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Mihai Seplecan.

 

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj