Proteste la Cluj: Guvernul ia în considerare relaxarea măsurilor.

evomag.ro%20

protest măsuri guvern 1Dacă în prima seară de proteste împotriva măsurilor implementate de către Guvernul României au ieșit la protest până în 100 de persoane, în această seară la Cluj-Napoca s-au adunat în timpul protestului cel puțin 250 de persoane care au mărșăluit pe străzile municipiului. Până la final au fost spre 1000 de persoane. 

Primii care au dat startul protestelor cu o seară înainte au fost cei afectați de închiderea sălilor de fitness însă în această seară la protest au fost prezenți începând de la copii, elevi, adulți și persoane vârstnice manifestându-și nemulțumirea față de măsurile adoptate de către Guvernul României pentru a reduce răspândirea infectărilor.

Protestatarii și-au dat întâlnire în fața Prefecturii Cluj unde au stat o vreme și au scandat diferite lozinci adresate Guvernului și lui Raed Arafat, cerându-le demisia!

Pe parcurs, la fața locului și-au făcut apariția și părinți cu copii dar și elevi care au venit să ceară redeschiderea școlilor pentru a-și putea urma cursurile.

La cei mai vocali în cadrul protestului au fost mai mulți susținători ai echipei de fotbal Universitatea.

La fața locului au prezente și echipaje de jandarmi precum și poliție care s-au asigurat că protestul spontan s-a desfășurat în bune condiții.

proteste masuri guvern cluj 2După aproximativ o oră, la fața locului s-au strâns peste 150 de persoane printre care și consilieri locali sau județeni care au pornit în marș adunând alte persoane lângă ei. Pe întreg parcursul protestului, aceștia au fost susținuți de șoferi din trafic care claxonau atunci când treceau pe lângă locul în care se desfășura protestul.

Protestatarii au mers în marș până la Primăria Cluj-Napoca scandând după care s-u întors pe strada Clinicilor, Napoca, Bulevardul Eroilor și Dorobanților ajungând în cartierul Mărăști.

Marșul are punct de încheiere locul din fața Prefecturii, unde s-au întâlnit cu toții.

Oamenii aflați la proteste sunt nemulțumiți de faptul că măsurile adoptate de Guvernul României de până acum nu au adus rezultate bune și nu vor să accepte altele. Sunt îngrijorați de afacerile lor, de locurile de muncă și bineînțeles, elevii de cum va decurge anul școlar.

Proteste: la nicio zi de la implementarea măsurilor, Cîțu se gândește la relaxare.

protest masuri guvern cluj 5Proteste nu au avut loc doar în Cluj ci în mai multe județe din țară iar la în unele s-au adunat chiar mai mulți protestatari.

Se pare că nemulțumirile românilor privind măsurile care le îngrădesc pe zi ce trece tot mai mult drepturile nu rămân neascultate. Premierul, Florin Cîțu face un pas în spate.

Cîțu a declarat astăzi, că românii au tot dreptul să protesteze însă trebuie să respecte legea.

Guvernul ia în calcul relaxarea măsurilor și revenirea la cele din săptămâna trecută.

Protestatarii nu sunt dispuși să accepte restrângerea drepturilor și și-au propus să rămână la proteste și peste noapte.