Protest la Cluj: “Hey Big Brother how’s your mother?”

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

RSCN0066Aproximativ 30 de persoane au protestat în această după-amiază în Piaţa Unirii faţă de Legile de supraveghere electronice. Manifestanţii au venit înarmaţi cu mesaje inscripţionate pe foi, mesaje precum: “you’re really fACTAp”, “vreţi dreptate? Noi vă dăm Securitate!”, “cea mai proastă meSRIe…” sau “SRI, lasă-ne!”.

“Protestul acesta se desfăşoară în paralel cu unul din Bucureşti, din câte înţeleg eu acela a fost ceva mai devreme. Ambele şi cu cel de la Iaşi sunt legate de cele două legi de supraveghere electronice. Pe de o parte există o lege care a trecut prin Camera Deputaţilor şi presupune înregistrarea cu buletinul a oricui îşi cumpără o cartelă telefonică sau o cartelă de internet Wi-Fi şi pe de altă parte nu va mai exista internet Wi-Fi liber pe la baruri, restaurante şi aşa mai departe pentru că fiecare proprietar va trebui să ceară datele de identificare ale oricărui om care intră pe reţea. Cealaltă lege, din punctul meu de vedere este şi mai înspăimântoare. Este o lege care ar acorda Serviciului Român de Informaţii dreptul să facă percheziţie electronică, adică să vă intre în computer fără niciun mandat de percheziţie de la nimeni, fără ca dumneavoastră să fiţi cercetat penal şi fără ca vreun judecător să fi inluenţat această cercetare. După părerea mea s-a mers enorm de departe. Din fericire Curtea Constituţională tocmai a declarat neconstituţională o lege cu mult mai blândă decât acestea două pe care le discutăm astăzi, aşa încât sperăm că drepturile cetăţenilor români la viaţă privată vor fi respectate în cele din urmă”, a declarat Dumitru Cornel Vâlcu, participant la protest.

Protestul a fost unul spontan, astfel că manifestanţii nu au avut autorizaţie. Cu toate acestea, la faţa locului au fost prezente un echipaj de la Jandarmerie precum şi un echipaj al Poliţiei, iar unul dintre poliţişti le-a adresat câteva întrebări manifestanţilor, a luat notiţe şi a supravegheat în continuare protestul.

“Protestăm faţă de aşa numita lege Big Brother 2 care presupune înregistrarea utilizatorilor de cartele PrePay şi implicit accesarea internetului Wi-Fi numai pe bază de CNP, pe date de identificare unice. Considerăm că o astfel de lege încalcă grav dreptul la intimitate a oricărui individ şi considerăm că legea asta este mai degrabă specifică unui regim totalitar care vrea să îşi controleze propria populaţie, nu o democraţie în care toţi ar trebui să fim liberi şi occidentali sau europeni. Credem că o asemenea lege reflectă mai degrabă trecutul acestui SRI, decât viitorul unui serviciu de informaţii”, a spus Alex, unul dintre protestatari.

Piaţa Unirii a fost vizitată de turişti, astfel că privirile acestora s-au îndreptat către protestatari, fiind curioşi de ce se întâmplă. Aceştia au primit explicaţiile necesare din partea persoanelor aflate la manifestaţia publică.

RSCN0068 DSCN0075 DSCN0064 DSCN0069 DSCN0077 DSCN0079 DSCN0090 DSCN0087 DSCN0091 DSCN0097

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj