Se pot depune cererile pentru tichete sociale în cadrul Programului ”Alimente”.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Programul Alimente demarează. Se pot depune cererile pentru tichetele sociale din cadrul programului.

Primăria Cluj-Napoca acordă și în acest an clujenilor tichete în cadrul Programului social „Alimente”, derulat de Direcția de Asistență Socială și Medicală (DASM).

Programul Alimente: depunerea cererilor.

Astfel, în perioada 11 aprilie – 30 noiembrie 2022, în cadrul Programului social ”Alimente”, se pot ridica și depune cererile.

Mai exact, la: Centrul de Informare pentru Cetățeni (strada Moților nr. 7),

la primăriile de cartier și

la sediul Direcției de Asistență Socială și Medicală (strada Venus f.n.).

Concret, sunt formulare de cerere/declarație pe propria răspundere pentru acordarea tichetelor sociale.

Valoarea nominală a tichetelor sociale este de 200 lei/an.

În conformitate cu prevederile HCL nr. 515/2018, modificată prin HCL nr.169/2022 pot fi beneficiare ale Programului social ”Alimente”, sub forma tichetelor sociale, următoarele categorii de persoane:

a) persoane cu handicap grav sau accentuat, neinstituționalizate;

b) pensionari, invalizi, veterani, văduve de razboi, persoane deportate, prizonieri, persecutați politic, eroi martiri ai revoluției, orfani.

Venitul lunar al acestor persoane nu depășește 2053 de lei pentru o singură persoană sau 1386 lei/ membru de familie.

c) șomeri înregistrați (cu indemnizație și fără indemnizație de șomaj).

Veniturile nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 2053 lei și de până la 1386 lei/membru de familie;

d) beneficiari de ajutor social sau de alocație pentru susținerea familiei;

e) victimele traficului de persoane;

f) victimele violenței domestice.

Acte necesare la cererea din Programul Alimente:

La cererea/declarația pe propria răspundere se atașează, după caz:

a) Pentru persoane cu handicap grav sau accentuat, neinstituționalizate: – buletin/carte de identitate și

– certificatul de încadrare în grad de handicap grav sau accentuat (în situația persoanelor încadrate în grad de handicap grav sau accentuat, beneficiarilor de ajutor social și/sau de alocație pentru susținerea familiei, aflate în evidențele Direcției de Asistență Socială și Medicală, se depune doar cererea/declarația pe propria răspundere completată și semnată);

b) Pentru pensionari, invalizi, veterani, văduve de razboi, persoane deportate, prizonieri, persecutați politic, eroi martiri ai revoluției, orfani și șomeri indemnizați și neindemnizați:

1. acte privind componența familiei (buletine/cărți de identitate, certificate de naștere, căsătorie, sențințe de divorț, hotătâre de plasament/adopție/încredințare etc);

2. acte doveditoare privind veniturile membrilor familiei (adeverințe de salariu cu venitul net, cupoane de pensie/șomaj, indemnizații, alocații, alte categorii de venituri realizate în luna anterioară celei în care se depune cererea);

3. actul de identitate pentru reprezentantul legal, dacă este cazul;

4. carnetul de evidenţă, vizat la zi – pentru şomeri sau adeverinţă eliberată de AJOFM Cluj pentru cei care nu sunt indemnizaţi şi sunt aflaţi în căutarea unui loc de muncă.

c) Pentru victimele violenței domestice și ale traficului de persoane: 

– buletin/carte de identitate și dovada că e victima violenței domestice sau a traficului de persoane (de la furnizorul de servicii sociale).

După verificarea cererilor și declarațiilor pe propria răspundere în sistemul informatic PatrimVen de la Agenția Naționlă de Administrare Fiscală şi în bazele de date ale Primăriei municipiului Cluj-Napoca, se stabilește lista persoanelor beneficiare.

Distribuirea tichetelor sociale pe suport electronic se va face în baza unor programări care vor fi comunicate direct beneficiarilor și prin mass media.

Formularul poate fi descărcat și online.

Formularul de cerere/declarație pe propria răspundere poate fi descărcat de pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca.

Este situat la secțiunea Comunitate/Social/Tichete sociale pentru alimente sau de pe site-ul Direcției de Asistență Socială și Medicală, de la „formulare”.

De asemenea, se poate ridica fizic de la sediul Centrului de Informare pentru Cetățeni de pe strada Moților nr. 7, de la primăriile de cartier și de la sediul Direcției de Asistență Socială și Medicală (strada Venus fn).

Citește mai multe știri din „Social”.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj