„Produs de Cluj” la Expoziţia Internaţională Grune Woche de la Berlin

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

produs de cluj 4Asociaţia „Produs de Cluj”, organizaţie aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a participat la a 80-a ediție a Expoziției Internaționale Grune Woche (Săptămâna Verde), de la Berlin. Evenimentul, desfășurat în perioada 16-25 ianuarie, este cel mai mare târg de agricultură, horticultură și industrie alimentară din Europa.

Clujul  a  fost  prezent  pentru  prima  dată  la  acest  eveniment,  la  invitația  Ministerului Agriculturii  și Dezvoltării Rurale, Asociația „Produs de Cluj” fiind unica organizație de profil care a avut stand propriu, restul producătorilor din România participând individual. În cadrul acestei prestigioase manifestări expoziţionale „Produs de Cluj” a avut alături patru producători clujeni  care  au  dus  în  capitala Germaniei  miere  de  albine,  gemuri  preparate  după  rețete tradiționale, sucuri și siropuri naturale din cătină precum şi lavandă aromată. La expoziție a fost prezent cu stand propriu  și producătorul de uleiuri presate la rece Luna Solai, unul dintre cele mai cunoscute „Produse de Cluj”. După succesul înregistrat în  țară, dar  și în Marea Britanie, Polonia, Franța sau Serbia, clujenii s-au bucurat de apreciere și în capitala celei mai mari puteri continentale.  La  standul  clujean  au  fost  oaspeți  nu  doar  demnitarii  români,  domnii Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, Daniel Dumitru Botănoiu, secretar de stat în același minister, domnul Lazăr Comănescu, ambasadorul României la Berlin dar și domnul Lars Zimmer, deputat al landului Sachsen Anhalt, vechi prieten al Ardealului.

produs de cluj 3„De câteva decenii, nemții sunt etalon pentru Europa. Ceea ce ei apreciază, e general acceptat. E unul din motivele pentru care am considerat necesar ca Asociația „Produs de Cluj” să ne reprezinte la cel mai important târg alimentar de pe continent ca entitate care sprijină și promovează inițiativa locală. România a avut la acest târg 33 de producători, cinci dintre ei fiind clujeni. Agenda oficială nu mi-a permis să fiu alături de expozanți pe toată durata târgului, dar,  cât am fost prezent,  am avut satisfacția să constat că produsele tradiționale clujene au trecere și la nemți. În plus, proiectele de colaborare instituțională cu landul Sachsen Anhalt par sa  fie  în  linie  dreaptă”,  a  declarat  Vakar  Istvan,  vicepreședintele cu  atribuţii  delegate  de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj.

Organizată anual, Grune Woche de la Berlin este o manifestare unică prin tradiția sa, prin amploare și durată, fiind catalogată drept cea mai mare platformă pentru industria alimentară la nivel mondial. La evenimentul de anul acesta au participat peste 1600 de expozanți din 69 de țări, târgul fiind vizitat de 80 de miniștri de resort. Manifestarea a înregistrat un număr de peste 500.000 de vizitatori, atrași de calitatea, dar și de ineditul produselor.

Și presa germană a avut doar cuvinte de laudă la adresa producătorilor clujeni, uleiurile Luna  Solai  fiind  considerate noutăți surprinzătoare,  standul  care  a  ieșit  detașat  din  tiparele românești de prezentare. Ca o surpriza plăcută a fost apreciată și prezenta Gabrielei Culda care i-a fascinat pe berlinezi cu uleiurile eterice, parfumurile și săculeții cu lavandă.

produs de cluj produs de cluj 1 produs de cluj 2

 

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj