Primarul din Florești la adresa Prefectului: „Eu am ajuns doctor în problema gunoaielor nu ca alții, doctori în șurub fără filet”

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

sulea si vuscanConsilierii locali ai comunei Florești s-au întrunit în ședință astăzi iar la Diverse s-a discutat despre problemele în privința salubrizării. Primarul a luat cuvântul din dorința de a aduce la cunoștința celorlalți câteva lucruri prind situația deșeurilor de la Florești dar a sfârșit aducând acuzații grave mai multor persoane. Printre acestea cel mai atacat a fost Prefectul Județului Cluj, Gheorghe Vușcan.

Consilierul local PSD, Sebastian Cîmpian a spus că dorește ca directorul Quatro Eco Salub să fie demis.

Primarul comunei a ținut o „pledoarie” cât se poate de neadevărată în care ca de obicei, a găsit mereu vinovați. Conform primarului Quatro Eco Salub sunt în regulă, nu au nici probleme financiare căci cetățenii îi datorează foarte mulți bani și a mai insinuat că sunt admnistratori de blocuri care fac fărădelegi în activitatea lor. Mai mult, nu a uitat să aducă, subtil acuzații și altor persoane „care nu fac decât să dezinformeze” pentru a face rău și probleme.

Nu știm la cine se referea dar dacă este să luăm în calcul și opiniile altor instituții am putea spune liniștit că cel care dezinformează este domnul primar. Bineînțeles discuțiile au fost împărțite pe acest subiect și cu toții au ajuns la o concluzie că există probleme în ce privește managementul acestei firme. Primarul, a amintit și de demersurile făcute pentru declararea stării de alertă.

După cum spune dânsul a căzut de acord cu domnul Prefect să facă o întâlnire cu instituțiile abilitate în ceea ce privește gestionarea situțiilor de acest fel. Primarul a admins că este o situație gravă cea de la Florești și îl acuză pe Prefectul Gheorghe Vușcan că nu îl ajută și că nu îi dă acordul pentru declararea stării de alertă. La un moment dat, edilul a întrecut măsura acuțiilor și a ajuns la acuzații cum că cei de la Garda de Mediu le-ar fi dat voie să facă transbordarea iar după plecarea sa în concediu brusc n-au mai avut voie (vorbim de acea rampă de la Luna). Primarul a mai spus că transportul la Oradea este mai avantajos și mai ieftin, ceea ce este de greu de crezut dat fiind faptul că acum cea timp declara opusul și mai mult când doamna Baica binevoia să răspundă la telefon, ne spunea că este prea scump să meargă la Oradea.

A avut loc o întrunire la Prefectură, în prezența domnului Prefect, a reprezentanților DSP, Garda de Mediu, Agenția de Mediu,  ISU Cluj și alte instituții abilitate.

„Majoritatea dintre ei m-au înțeles dar nu trebuie să faci o ședință ca să aprobi să se facă curățenie. În rest, analiză pe text. Am ajuns ca un domn colonel din ISU să analizeze pe text ceea ce am cerut noi doar că unii pot citi legea cum vor ei. N-aș putea să vă spun ce se întâmplă, la Prefectură vă spun că am început să intru în trepidații. Când am văzut câtă indiferență, cum încearcă fiecare să își apere scaunul de sub cur. Dar și acolo am câștigat. Că totul la ăia 30, 30 și ceva de oameni care erau acolo și s-au abținut, s-au abținut pentru că oamenii ăia nu au înțeles despre ce este vorba, nu erau din domeniu dar am câștigat la vot. % au fost alături de mine, au fost pentru instituirea stării de alertă, iar doi în frunte cu Prefectul, el și încă un subaltern de-al lui s-au opus. Au propus o comisie care nu știu când se va întâlni, am cerut proces verbal al ședinței pentru că m-am săturat ca cineva să se opună bunului mers într-o comunitate, m-am săturat de indiferență și de frica unora să își piardă scaunul. Nu știu, aștept răspunsul comisiei, al domnului Prefect ca să mă pot îndrepta în contencios, este o încălcare flagrantă, este de-a dreptul un abuz în serviciu. Aici n-am mai rezistat și am întrebat cum în Dej poate funcționa o rampă de transfer, bineînțeles am fost făcut mincinos pe față, moment în care am dat HCL de la Dej doamnei Meda Sas de la Prefectură, atunci au muțit cel puțin din sala asta. L-am întrebat pe domnul Prefect cum cântărește, pe noi de la Florești și cei de la Dej, i-am spus-o în Prefectura județului Cluj a ajuns pentru unii muma, pentru alții ciuma, cert este un lucru dacă nu vom fi lăsați în pace, eu sunt hotărât să institui starea de urgență și nu mai am nicio legătură cu Prefectura”, a spus Primarul la ședință.

gunoi dejSuprinzător, dar cei de la Dej ne-au răspuns solicitării pe Legea 544 în urmă cu câteva zile și nu se vorbește de rampă temporară ci de niște stații de compost pentru alte tipuri de deșeuri căci cele menajere sunt transportate la Odorheiul Secuiesc.

Probabil că domnul primar a vrut să facă o aluzie la faptul că primarul din Dej este din partea PSD

Primarul a continuat cu acuzații dar concluzia este că floreștenii vor rămâne cu firma de salubrizare și cu problemele. Edilul a mai spus că a demarat procedura pentru realizarea unei rampe transfer (n.red. pe terenul de la Luna unde a funcționat ilegal rampa până acum) care nu ar fi funcțională mai repede de 6 luni. Rămâne de văzut dacă este așa.

„Am mai întrebat și eu în stânga și în dreapta că nu eram profesor în gunoaie. Acum sunt doctor de-a dreptul cum îs unii doctori în șurub fără filet”, a mai spus Primarul, fapt ce a stârnit amuzament în sală.

Deranjat de toate acestea, consilierul PMP, Adrian Mic intervine revoltat și vrea soluții, dar primarul îi răspunde că din cauza Prefectului și a comisiei pe care dorește să o facă, nu poate ridica gunoaie în perioada următoare, mai exact până ce respectiva comisie nu ă un răspuns.

Și pentru că primarul comunei și-a permis să facă astfel de acuzații grave la adresa reprezentantului Guvernului în teritoriu, ba mai mult, și-a permis și jigniri, l-a denumit pe Prefect „doctor în șurub fără filet”, l-am contactat telefonic pe domnul Vușcan pentru a comenta.

„Să mă dea în judecată. Este problema lui. El vrea o chestiune economică să o tranșeze printr-o stare de alertă. Nu se poate, dacă ISU vine și îți spune că nu sunt întrunite condițiile pentru starea de alertă, dacă agenția de mediu spune că nu sunt întrunite condițiile pentru starea de alertă, dacă direcția de sănătate publică spune că nu sunt întrunite condițiile pentru stare de alertă, dacă garda de mediu spune că nu sunt întrunite condițiile, nu se poate. Nu i-au dat dreptate cei de la DSP, ei au spus că poate să se ajungă la boli dar starea de alertă se face pe situațiile existente nu pe ce ar putea să se întâmple. Acolo sunt chestiuni de natură economică la comisia pentru situații de urgență nu discutăm problemele economice ale firmei astea sunt problemele lor. Prefectura nu are nicio legătură cu gestionarea managementului deșeurilor. Nu putem noi să rezolvăm probleme contractuale dintre companii și clienți el nu vrea să înțeleagă. Așa vorbește dânsul dar dacă face astfel de afirmații trebuie să le susțină. Unde aveau ei contractul, rampa nu este plină, nu-i adevărat. E în proporție de 15% plină. Trebuie să își plătească datoriile. Noi în comisie i-am dat și soluții veți primi și comunicat de presă să vedeți ce soluții s-au oferit pentru situația de la Florești. Dacă își permite să vorbească așa, să probeze declarațiile pe care le face”, a declarat Prefectul județului Cluj, Gheorghe Vușcan pentru Cluj24h.ro

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj