Primăria Floreşti şi-a licitat ieri, 3 loturi de păşune. Ce preţuri au oferit fermierii?

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

licitatie pasuni 5În cursul dimineţii de ieri, 30 aprilie 2015, a avut loc licitaţia pentru 3 loturi de păşune ale Primăriei comunei Floreşti pe care urmează să le închirieze fermierilor pentru păşunatul animalelor. Fiecare fermier a avut o suprafaţă eligibilă pentru care poate licita, asta şi în funcţie de câte aniale are. 

Licitaţia a avut loc în sala de Consiliu Local, unde au fost prezenţi şi reprezentanţi ai primăriei şi Consiliului Local, împreună cu juristul instituţiei. În sală au fost afişate pe lângă regulamentul pentru licitaţie şi informaţii despre loturile supuse licitaţiei, precum şi suprafele lor, dar şi informaţii despre fermierii care s-au înscris la licitaţie. Mai exact, număr de animale, suprafeţe pe care le pot licita.

Astfel, în cadrul licitaţiei, fermierii înscrişi s-au zbătut să ofere cel mai mare preţ pe hectar.

Primul lot supus spre licitaţie a fost cel din Luna de Sus (Bociord) pentru care au licitat 3 fermieri (Drînda Dan Gavril, Albert Ileana şi Nagy Iosif). Lotul a fost adjudecat lui Drînda Dan Gavril care a oferit suma de 700 lei pe hectar şi care a putut licita până la 43 de hectare de păşune.

Următorul lot licitat a fost în zona Cori Mancel, Tăuţi, pentru care au licitat alţi trei fermieri (Irimieş Ioan, Irimieş Miluţă şi Miclea Dorel) în măsura în care au fost eligibili. Unul dintre fermieri (Irimieş Ioan) a licitat pentru 8 hectare din suprafaţa totală de 17,6 hectare şi a oferit 400 de lei pentru hectar. Licitaţia a continuat pentru diferenţa de suprafaţă pentru care un alt fermier (Irimieş Miluţă) a oferit 205 lei pe hectar.

licitatie pasuni 4licitatie pasuni 3licitatie pasuni 2

Pe parcursul licitaţiei au fost deschise şi alte subiecte legate de modul în care va fi împărţit lotul, dar şi aspecte legate de apa pentru animale, însă juristul primăriei le-a spus că aceste lucruri vor fi discutate cu o altă ocazie, de această dată se face doar licitaţia.

Ultimul lot disponibil în zona Sarata, Luna de Sus cu o suprafaţă de 4 hectare a fost licitat de Drînda Dan Gavril şi doamna Albert Ileana. Lotul a fost adjudecat lui Drînda Dan Gavril care a oferit 350 de lei pe hectar.

licitatie pasuni 1 licitatie pasuni

La finalul licitaţiei, reprezentanţii primăriei împreună cu fermierii care au primit suprafeţele de păşune au stabilit că se vor reîntâlni la începutul săptămânii următoare pentru a face împărţirea terenului, unde este cazul şi pentru a discuta şi alte aspecte ce îi îngrijorează pe fermieri.

 

 

 

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj