Primăria Florești, amendată de ANAP pentru modul în care a atribuit contractul de salubrizare prin negociere fără anunț.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

strict prestPrimăria comunei Florești a fost amendată de către ANAP (Agenția Națională pentru Achiziții Publice) în urma sesizării făcute de ANRSC în luna aprilie a acestui an. 

După toate problemele în ce privește serviciul de salubrizare la Florești, pentru ca problema să fie rezolvată și gunoaiele de pe raza comunei să fie ridicate, administrația publică locală a demarat o procedură de negociere fără anunț în urma căreia Strict Prest a fost firma desemnată să se ocupe de salubrizare având un contract direct cu primăria pentru 3 luni. Este cunoscut faptul că din cauza nefinalizării licitației în acest sens, primăria demarează această procedură și încheie acest contract pentru salubrizare tot la trei luni.

La momentul primei proceduri de negociere fără anunț, ANRSC  (Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de utilități publice) s-a sesizat pentru a atrage atenția asupra legislației în vigoare privind suspendarea contractului cu Quatro Eco Salub și atribuirea unui nou contract prin negociere fără publicarea unui anunț către Strict Prest. Despre asta, pentru cei care doresc să recitească, am scris AICI.ANAP

Mai mult, cei de la ANRSC au cerut la acel moment (martie 2017) celor de la ANAP (agenția națională pentru achiziții publice) să facă verificări asupra modului în care a fost atribuit contractul către Strict Prest.

Am cerut apoi celor de la ANAP să spună care a fost rezultatul controlului, dar pentru că ANAP nu face controale imediat după sesizare ci după un plan/program stabilit, acestia au răspuns solicitării din martie 2017 pentru a ne aduce la cunoștință că a fost înregistrată sesizarea ANRSC  și că în următoarele luni va fi verificat modul în care a fost atribuit contractul de salubrizare.

Controlul a avut loc în luna noiembrie 2017 iar în urma acestuia, Primăria Florești a fost amendată.

Anap 1„Prin desfășurarea unei proceduri prin negociere fără publicarea unui anunț de participare cu nerespectarea condițiilor impuse din articolul 104 din Legea 98/2016, autoritatea contractantă a săvârșit contravenția prevăzută de articolul 224 alin (1) lit. c din Legea 98/2016 care se sancționează conform articolului 224, alin (2) din același act normativ cu amendă de la 5.000 la 30.000 lei. Pentru această faptă, autoritatea contractantă (n.red. Primăria comunei Florești) a fost sancționată cu amendă în valoare de 5.000 lei, prin procesul verbal de constare nr. 129/12.10.2017”, se arată în răspunsul primit din partea ANAP.

Dacă instituția superioară a sancționat primăria este lesne de înțeles că Legea nu a fost tocmai respectată atunci când a fost atribuit contractul de salubrizare către firma care prestează astazi, serviciul. Pentru mulți poate că amenda nu reprezintă o sumă mare de bani și cu siguranță pentru cei din primărie care pregătesc astfel documentele și pentru cei care fac parte din aceste comisii, suma este o nimica toată. O plătesc cetățenii!

Citește și:

A.N.R.S.C.:”Am sesizat Agenția Națională Pentru Achiziii Publice. Cerem verificarea contractului cu Strict Prest de la Florești”

Prefectul judetului: La Floresti nu este stare de alerta! Am oferit masuri legale de rezolvare a problemei.

 

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj