Primăria Cluj-Napoca anunţă noi măsuri instituite pentru desfăşurarea traficului

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj
circulatie cluj
Foto:Arhiva Cluj24h.ro

Comisia Municipală de Sistematizare a Circulaţiei a reglemetat o serie de măsuri în ceea ce priveşte desfăşurarea traficului în oraş. Acestea sunt următoarele:

1. Avizarea planului de semnalizare rutieră pe străzile A. Iancu, Calea Baciului, B-dul Muncii şi Oaşului.

2. Până la soluţionarea realizării unui sens giratoriu pe Calea Baciului, la intersecţia cu strada Valea Seacă, prin identificarea proprietarului terenului şi achiziţionarea acestuia de Primărie, s-a aprobat refacerea marcajului longitudinal pe Calea Baciului, în dreptul numărului 47, astfel încât să permită virajul la stânga şi se va realiza marcaj cu insulă haşurată.

3. Înfiinţarea unor treceri de pietoni pe străzile:

 Plevnei, nr. 57

 Banilor – Fabricii de Zahăr

 Aleea Stadion – Uzinei Electrice

 Lunii – Rapsodiei şi Lunii – Meteor

 Traian Moşoiu – Rubin Patiţia

 Aleea acces şcoală – Băişoara nr. 2A

4. Realizarea unor sensuri giratorii cu caracter experimental, într-o primă etapă, urmând a se trece la amenajarea în formă definitivă, dacă îşi dovedesc utilitatea. Este vorba despre intersecţiile:

– C-tin Brâncuşi – Barbu Ştefănescu Delavrancea – Take Ionescu

– Calea Dorobanţilor – T. Mihali

– Maramureşului – G Bruno – Sanatoriului

– Gorunului – Scorţarilor

– Piaţa Lucian Blaga – strada Petru Maior – pentru această locaţie se va realiza o simulare care să arate dacă măsura sensului giratoriu este mai avantajoasă reglementării actuale de circulaţie. Rezultatele simulării vor fi prezentate într-o şedinţă viitoare a comisiei.

5. Deschiderea circulaţiei autovehiculelor pe breteaua adiacentă străzii Brăduţului, astfel încât autovehiculele care coboară pe Calea Turzii la sensul giratoriu de la intersecţia cu strada Observatorului, spre centru să nu mai intre pe calea inelară a sensului giratoriu. În această situaţie, staţia de transport interurban trebuie retrasă spre strada Bună-Ziua, la intrarea în alveola existentă. Alte măsuri adoptate în urma acestei reglementări: relocarea trecerii de pietoni de la intersecţia străzilor Calea Turzii- Observatorului, prin retragere uşoară spre Turda, amplasarea unui prag de sol pe breteaua adiacentă străzii Brăduţului, spre iesirea în circulaţia principală din Calea Turzii.

6. Redeschiderea circulaţiei pentru traficul general pe strada Paris, pe tronsonul cuprins între B-dul 21 Decembrie 1989 şi strada Argeş, prin permiterea virajului la dreapta, de pe B-dul 21 Decembrie 1989 spre strada Paris.

7. Permitearea circulaţiei bicicliştilor pe strada Dragalina, pe banda dedicată transportului în comun între Piaţa Horea, Cloşca şi Crişan şi strada Mamaia. Această măsură va avea caracter general şi se va aplica la toate benzile dedicate transportului în comun.

8. Restricţionarea accesului auto de pe strada Regele Ferdinand pe strada Emile Zola, respectiv de pe strada Emile Zola pe strada Sextil Puşcariu, prin montarea de bariere.

9. Amplasarea unui rastel de biciclete pe strada Sindicatelor nr. 7, cu dispunere biciclete paralel cu axul străzii astfel încât să se asigure şi trotuar liber pentru pietoni.

10. Înfiinţarea unor staţii de transport în comun pe strada Kos Karoly.

11. Rezervarea a 2 locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilităţi pe strada I.C. Brătianu, nr. 45.

12. Relocarea trecerii de pietoni de pe strada Aurel Vlaicu din zona sensului giratoriu Mărăşti spre pod, atât cât permite staţia de transport în comun, astfel încât traversarea pietonilor de pe strada Aurel Vlaicu să fie în 2 etape, aferente fiecărui sens de circulaţie.

13. Amplasarea unor praguri de sol pe străzile Bistriţei nr. 12-19, Războieni nr. 65 – Călugăreni nr. 24 şi Călugăreni nr. 24-25, Septimiu Albini-Take Ionescu.

 

1 COMENTARIU

  1. Din pacate la multe din trecerile pentru pietoni ( cum e si trecerea din fata fostei Intreprinderi Somesul – acum o constructie noua ) NU exista rampe pentru persoanele cu dizabilitati ( ceva ar trebui facut pentru accesibilitatea acestora ).Unde se infiinteaza treceri de pietoni , trebuie reglementata / refacuta si accesibilitatea pentru persoanele cu dizabilitati , mame cu carcucioare, etc. Multe din locurile de parcare destinate pers cu dizabilitati sunt de obicei ocupate de limuzine de lux…soferii sfidand in repetate randuri legea.

Comentariile sunt închise.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj