Prima ediţie a Festivalului Tradiţiilor Păstoreşti are loc la Expo Transilvania

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

traditii pastorestiCentrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca şi Muzeul Etnografic al Transilvaniei îi invită pe toţi clujenii la Festivalul Tradiţiilor Păstoreşti, Ediţia I, ce va avea loc la Expo Transilvania, în zilele de 19 şi 20 iulie 2014.

 Astfel, programul festivalului din prima zi va cuprinde, începând cu ora 10.00, prezentarea asociaţiilor crescătorilor de oi din Transilvania, a meşterilor populari şi a obiectelor de artă tradiţională; vernisajul unei expoziţii de fotografie etnografică, “Păstoritul în Transilvania”- ora 11.00; o expoziţie chinologică de câini ciobăneşti româneşti – ora 12.00; degustare de preparate tradiţionale ciobăneşti la ceaun –  ora 13.00; spectacolul caritabil “Din suflet pentru suflet” destinat strângerii de fonduri, în ajutorul interpretei de muzică populară Anamaria German Vergu – ora 16.00 şi, de la ora 20.00, cina păcurarilor.

Duminică, 20 iulie, manifestările vor debuta, la ora 10.00, cu sosirea turmei de oi şi a ciobanilor de la Jucu, pentru că la ora 11.00 ciobanii vor mulge oile preparând, la faţa locului şi caşul de oaie. În continuare fluieraşul Vasile Cătineanu, horitorii din Câmpia Transilvaniei Traian Balcău, Emil Moldovan şi Grupul folcloric „Mărişana”, condus de Ioan Mariş vor prezenta publicului aflat în incinta Expo Transilvania momente muzicale şi câteva obiceiuri tradiţionale. La ora 12.00, va fi deschisă o expoziţie la care vor putea fi admirate cele mai frumoase rase de oi româneşti, iar de la ora 13.00, ca şi în ziua precedentă, va avea loc o degustare de preparate culinare ciobăneşti.  La ora 16.00, în cadrul celei de-a doua părţi a spectacolului caritabil „Din suflet pentru suflet”, dedicat Amamariei German Vergu, vor urca din nou pe scenă interpreţii de muzică populară, acompaniaţi de orchestra profesionistă ”Cununa Transilvană” a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj.

Invitaţii speciali ai evenimentului sunt Asociaţia Meşterilor Populari Clujeni şi Asociaţiile crescătorilor de oi din Transilvania, coordonatorul proiectului fiind Eugen Ţepeş Stroia.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj