Prevenția – în prim-planul conferinței “Medici pentru Tine”.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Medici pentru Tine AfisSuntem niște studenți la medicină cărora le pasă de oamenii din jur. Părinți, bunici, prieteni – sănătatea tuturor depinde de prevenirea bolilor.

Pentru oamenii de toate vârstele am creat “Medici pentru Tine” . Personalități ale științei medicale românești și experți în domeniu ce vor fi cu noi in cadrul conferinței și vor face transferul de cunoștințe într-un limbaj simplu, accesibil, sunt:

 Ministrul Sănătății, Conf. Dr. Achimaș-Cadariu Patriciu – medic specialist chirurgie oncologică și ginecologie oncologică, fostul conducător al Institutului Oncologic din Cluj- Napoca

 Academician Prof. Dr. Hâncu Nicolae – Membru de Onoare al Academiei Române și Președinte de Onoare al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice

 Asist. Univ. Armean Sebastian – medic specialist psihiatru și farmacologie clinică.

După fiecare discurs va avea loc o sesiune de întrebări la care oamenii din public vor putea să adreseze întrebări sau nelămuriri privind temele în discuție invitaților.

Moderatorul evenimentului va fi cunoscutul prezentator de la TVR Cluj, Karen Sebesi.

Vrem să dăm un ajutor și mai mare: de aceea vom oferi tuturor participanților la conferință anumite analize gratuite și reduceri la screeninguri de prevenție.

Conferința este realizată de Organizația Studenților Mediciniști din Cluj din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

“Medici pentru Tine” trage un semnal de alarmă, deoarece România se situează pe penultimul loc ca speranță de viață din Uniunea Europeană.

 Cea mai răspândită formă de cancer în România este cel pulmonar, ocupând și nefastul loc 1 în topul deceselor cauzate de cancere

 Supraponderea şi obezitatea împreună afectează aproximativ 73% din populaţia adultă a României

 Se estimează că vom ocupa locul întâi ca rezistență la antibiotice

 Doar 8% dintre femeile din România și-au făcut o mamografie

 Ocupăm locul 2 în lume la cancer de col uterin după Costa Rica

Ceea ce face diferența deci între viață și moarte poate fi prevenția.

În cadrul conferinței veți afla cum putem să ajungem și noi ca țară în rândul celor cu speranță de viață crescută și cum putem să avem o viață mai bună.

Temele abordate vor fi: cancerul, nutriția, automedicația și donarea de sânge.

Organizatorii își propun în premieră la Cluj să răspundă întrebărilor pe care fiecare dintre noi și le pune referitor la sănătatea personală și a familiei, precum:

 Ce investigații medicale trebuie făcute după o anumită vârstă?

 Care sunt cele mai bune metode de prevenței?

 Cum pot să îmi îmbunătățesc viața și să trăiesc mai mult și mai bine?

 Este donarea de sânge un act periculos? Câte vieți se pot salva cu ea? Câți oameni donează în Cluj?

 Ce medicamente sunt bune și ce medicamente nu e bine să-mi administrez fără să mă adresez medicului?

Foarte multe boli pot fi evitate. Vino la conferință și o să afli cum!

Partenerii oficiali ai evenimentului sunt: Quantum Protect (a member of Quantum Group), Bye Bye Stud (Performed Events), BCR, Polus Center Cluj și Centrul Medical Medstar.

Sponsori: Farmaciile Dona, Panemar, Samsara, Suprem Office, Info traffic.

Ne vedem în 9 aprilie la Casa de Cultură a Studenților din Cluj, la ora 18:00. Intrarea este liberă. Conferința este pentru tine.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj